WORD PARTNER VAN SAMEN VOOR EINDHOVEN

Onze droom: Een hechter Brainport In de regio Eindhoven dromen wij van een wereld waarin iedereen een positieve bijdrage kan leveren. Bij Samen voor Eindhoven zijn we ervan overtuigd dat er iets magisch gebeurt wanneer bedrijven en maatschappelijke organisaties samen 'goeddoen'. Als bruggenbouwer slaan wij de handen ineen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid, strevend naar een hechtere samenleving waarin participatie voor iedereen mogelijk is.

Wij verbinden bedrijven en maatschappelijke organisaties:

Wil jij van betekenis zijn voor een ander in de regio Eindhoven? Sluit je aan bij Samen voor Eindhoven. Als bedrijf, zodat jouw medewerkers als vrijwilliger maatschappelijke organisaties kan ondersteunen of als maatschappelijke organisatie omdat je behoefte hebt aan ondersteuning.  Lever op jouw eigen unieke manier een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van een hecht(er) Brainport waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Bouwen aan maatschappelijke impact

Samen voor Eindhoven fungeert als een katalysator voor stichtingen en non-profit organisaties, waardoor zij meer impact kunnen maken in de gemeenschap. Dit realiseren we door de inzet van tijd, handen en talent van bedrijfsvrijwilligers. Door deze krachten te bundelen, ontstaat een synergie die verder reikt dan individuele inspanningen.

Begeleiding van bedrijven in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Bedrijven helpen we bij het vormgeven van hun MVO-beleid. Samen nemen we de tijd om keuzes te maken die in lijn liggen met de doelstellingen van de organisatie. Het doel is om ‘goeddoen goed te doen’, zodat bedrijven een positieve impact kunnen hebben op de gemeenschap en tegelijkertijd voldoen aan hun eigen zakelijke doelstellingen.

Sluit je aan, bouw mee aan een betere wereld!

Samen voor Eindhoven nodigt jou uit om deel te nemen aan onze missie. Of je nu een bedrijf bent dat zijn MVO-inspanningen wil verbeteren of een maatschappelijke organisatie op zoek naar ondersteuning, jouw betrokkenheid is de sleutel tot het creëren van een hechtere samenleving. Doe goed, doe mee, en laten we samen werken aan een betere wereld voor iedereen in de Brainport regio.!

“Wij voelen de impact van de kloof in de samenleving”, en daarom nemen we deel

Eén van de vele voorbeelden van een bedrijf dat actief betrokken is bij Samen voor Eindhoven is Hotel Pullman Eindhoven Cocagne, dat zijn steun verleent aan het ‘Soepbusprogramma’.

Anouk Muntendam, commercieel manager van Hotel Pullman Eindhoven Cocagne, benadrukt het belang van het overbruggen van de kloof in de samenleving. Sinds 2018 participeert het hotel in het ‘Soepbusprogramma’ van Samen voor Eindhoven en het Leger des Heils. Ze produceren samen met andere hotels tien liter soep per keer voor dak- en thuislozen. Voor Muntendam is het een essentiële bijdrage: “Die kloof raakt ons, daarom doen we mee.

Samen voor Eindhoven: Brug tussen bedrijven en samenleving

Samen voor Eindhoven speelt een cruciale rol in het betrekken van bedrijven bij maatschappelijke vraagstukken. Paul Ypinga, de directeur van de stichting, benadrukt de noodzaak van een hechtere, inclusieve samenleving zonder tweedeling. Bedrijfsvrijwilligers dragen bij aan het realiseren van dit doel door tijdens werkdagen te helpen. Ypinga stelt: “Het potentieel aan kennis, kunde en handen van het bedrijfsleven is hard nodig.”

MKB-bedrijven: Maatschappelijk verantwoord ondernemen op Maat

Juist mkb-bedrijven, met hun nauwe verbondenheid met de samenleving, kunnen een significante rol spelen. Samen voor Eindhoven biedt het MKB de kennis en het netwerk om hun maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven en te ‘ontzorgen’.

15.000 Bedrijfsvrijwilligers: Samen voor een Betere Samenleving

Samen voor Eindhoven heeft in ruim elf  jaar meer dan 15.000 bedrijfsvrijwilligers bemiddeld. De organisatie coördineert en organiseert activiteiten tussen bedrijven en non-profitorganisaties. Met bekende acties als ‘Verwarm een hart, geef een jas’ en het Maatschappelijk Ondernemen Brainport voor Elkaar Diner  zorgen ze voor impact en inclusie.

Werknemersbetrokkenheid: Een troef in de krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt helpt het voor werkgevers om hun medewerkers de ruimte te geven voor het verrichten van vrijwilligerswerk onder werktijd. Een betrokken bedrijf heeft vaak meer succes in het aantrekken en behouden van talent. Het biedt medewerkers de kans om nieuwe vaardigheden te leren en maatschappelijke betrokkenheid te ervaren. Paul Ypinga benadrukt: “Doing good makes you happy.”

Versterken van het groepsgevoel: Teamervaring met diepgang

Vrijwilligerswerk draagt niet alleen bij aan individuele voldoening, maar versterkt ook het groepsgevoel binnen een bedrijf. Emile Peels, oud-directeur van ABC E Business, deelt zijn ervaring: “Mensen weten elkaar daarna beter op de werkvloer te vinden. Samen iets betekenen, heeft meerwaarde.”

Altijd iets mogelijk: Maak een verschil, groot of klein!

Samen voor Eindhoven maakt het voor bedrijven, groot en klein, eenvoudig om een verschil te maken. Met activiteiten als ‘Verwarm een hart, geef een jas’ bieden ze kansen voor betrokkenheid. Emile Peels concludeert: “Of je nu een groot of klein bedrijf bent, als je wilt, is er altijd wel iets mogelijk.”

Eindhoven Airport medewerkers zetten zich structureel in voor de gemeenschap

Vrijwilligerswerk als onderdeel van de bedrijfscultuur

Bij Eindhoven Airport is vrijwilligerswerk geen incidentele bezigheid, maar een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur. Dit is mogelijk dankzij de uren die de werkgever beschikbaar stelt en de impactvolle activiteiten.

Streettour: Een eyeopener voor airportmedewerkers

Tijdens de streettour , onder leiding van voormalig dak- en thuisloze mensen, georganiseerd in samenwerking met Samen voor Eindhoven, ervaren 60 medewerkers van Eindhoven Airport een verandering in perspectief. Een deelnemer, Mirjam, deelt enthousiast haar bijdrage aan de meegeefwinkel van de tour, waar ze spullen doneert voor sociaal kwetsbare mensen. Het initiatief laat medewerkers met andere ogen naar daklozen kijken, wat duidt op de diepgaande impact van dit vrijwilligerswerk.

Bouw jij ook mee aan een betrokken samenleving?

“Streef jij samen met ons naar het tot stand brengen van een beweging waarin professionals in de Brainport regio hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving? Help jij ons bij het realiseren van deze droom? Sluit je aan bij Samen voor Eindhoven.

Eltra Engineering biedt een breed scala aan complete oplossingen voor productie- en procesautomatisering. Van ontwerp en installatie tot service en onderhoud, hun expertise omvat software, besturingspanelen, IT-systemen en ATEX-installaties, waardoor ze een uitgebreide ondersteuning bieden voor diverse automatiseringsbehoeften.
De Organisatie achter Hotel Mercure Tilburg Centrum en ibis hotel Tilburg. GenM Hotels is de overkoepelende organisatie die zowel Hotel Mercure Tilburg Centrum als ibis hotel Tilburg omvat. De HR-visie wordt geleid door Carriereindehoreca.nl, en daarbij maakt ook Parkeergarage Heuvelpoort deel uit van de GenM organisatie.
Tilburg, met zijn meer dan 217.000 inwoners, kent een boeiende geschiedenis. Ooit het epicentrum van de Nederlandse textielindustrie, heeft de stad zich getransformeerd tot een bruisend centrum van creativiteit en innovatie. De Tilburgers zijn gewend om de handen uit de mouwen te steken en samen te werken, wat heeft geleid tot nieuwe initiatieven zoals de 'community school' en een persoonlijke benadering om inwoners die hulp nodig hebben verder te helpen. Als gemeente streven we naar een stad waar gezondheid en geluk van de inwoners centraal staan.