WATERNET: HET BELANG VAN SCHOON WATER VOOR ONS ALLEMAAL

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. In opdracht van de gemeente Amsterdam leveren we samen met ruim 2000 collega’s drinkwater aan 1 miljoen klanten. En zorgen we voor een frisse stad door afval uit de grachten te vissen en 4200 km riolering te onderhouden. In opdracht van waterschap Amstel, Gooi en Vecht beschermen we 1,3 miljoen inwoners tegen overstromingen en zorgen we voor genoeg water voor iedereen. We zorgen dat het water om ons heen schoon is. En werken samen met andere partijen om klimaatproblemen aan te pakken. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zijn we altijd op zoek naar technisch personeel. Ook mensen die geen technische achtergrond hebben, zoals Timo Schaap, krijgen bij ons kansen.

Een succesvolle carrière: van onzekerheid tot voldoening

Het verhaal van Timo Schaap is een inspirerend voorbeeld van iemand die na zijn middelbare schooltijd niet wist wat hij wilde gaan doen, en toch een succesvolle carrière opbouwde. Hij begon aan een aantal opleidingen die hij niet afmaakte, en ging toen werken bij een strandpaviljoen in Katwijk aan Zee.

Leuk, maar Timo wilde meer. Hij wilde zijn horizon verbreden en zijn vaardigheden ontwikkelen. Zo kwam hij op het idee om opticien te worden. Hij volgde een versnelde MBO4 opleiding in anderhalf jaar en werkte vervolgens 4 jaar als opticien. Toch miste hij de diversiteit en een nieuwe uitdaging in zijn werk.

Ik zocht naar groei en ontwikkelingsmogelijkheden

Timo: “Negen maanden geleden solliciteerde ik bij Waternet. Ik werd aangenomen als assistent werkvoorbereider. Door een interne opleiding te volgen, en dankzij de begeleiding van een mentor,  kon ik me verder ontwikkelen. Inmiddels ben ik werkvoorbereider drinkwater en houd ik me vooral bezig met vergunningen, tekeningen en veiligheidsplannen.

Ik voel me thuis bij Waternet en kan mijn steentje bijdragen aan het leveren van schoon drinkwater in de regio Amsterdam.

“Wat ik heel fijn vind bij Waternet is de diversiteit en vrijheid in mijn werk. Ik werk aan verschillende projecten en taken binnen de organisatie en met een extra opleiding vergroot ik mijn kennis over drinkwater.

Ik kan Waternet echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dat geldt zeker ook voor mensen zonder technische achtergrond, zoals ik. Bij Waternet krijg je veel mogelijkheden om door te groeien. En ook belangrijk: je krijgt een goed salaris en fijne collega’s,” aldus Timo.

Vacatures

Bij waternet werken echte vakmensen, van beleid tot uitvoering. Ben jij dit ook? En wil je net als wij meer uit water halen?

ULC, de Utrechtse Loodgieters Combinatie, begon in 1923 als loodgietersbedrijf aan de Oudegracht te Utrecht. Vandaag de dag is ULC uitgegroeid tot een krachtige totaalinstallateur met een rijke geschiedenis en een breed portfolio. Als specialist in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van technische Installaties binnen ziekenhuizen en andere gebouwen biedt ULC maatwerkoplossingen die zorgen voor een perfect duurzaam (binnen)klimaat voor iedere eindgebruiker. Met een stabiele positie in de markt, met name in de zorgsector, hanteert ULC duurzaamheid als norm in al haar activiteiten en staan medewerkers bij ons centraal.
Dianet zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met nierfalen, en dat is meer dan een missie - het is hun passie.
Ontmoet Jasmijn Vermeulen en Yvanka Westerduin, twee recruiters bij het ROC Midden Nederland. Ze nemen je mee in hun persoonlijke ervaringen en betrokkenheid bij het werken bij deze onderwijsinstelling, die bekend staat om haar toewijding aan studenten en focus op de beroepspraktijk.