VISSER & VISSER: ALLES VOOR METEN, BOUWEN EN BEBAKENEN

Al ruim 60 jaar heeft familiebedrijf Visser & Visser een vooraanstaande positie in de wereld van de grond-, weg- en waterbouw. Van verkeersborden, laserapparatuur en afzetmaterialen tot rioolafsluiters, heggenscharen en trilplaten: Visser & Visser levert het.

“Wij werken met goed opgeleid personeel en vinden korte lijnen en snel schakelen belangrijk.”

Visser & Visser staat bekend om haar pro-actieve en klantgedreven houding, een breed assortiment in combinatie met veel vakkennis. “Niet voor niets hebben wij met veel van onze klanten een langdurig en plezierig contact. Zij weten dat wij altijd voor hen klaarstaan en met hen meedenken”, zegt mede-eigenaar Huib-Jan Visser.

De kracht van Visser & Visser: kwaliteit en flexibiliteit

Hij vervolgt: “Korte lijnen en snel schakelen vinden wij heel belangrijk. Klanten mogen bij ons rekenen op kwaliteit, goede service en flexibiliteit. Dankzij grote voorraden en goede, langdurige samenwerking met onze leveranciers, kunnen wij ook snel leveren. Als het moet nog dezelfde dag!”

Al meer dan zestig jaar in het vak

In 1960 begon Huib Visser met de verkoop van goed gereedschap voor de weg- en waterbouw. In 1990 startte de inmiddels overleden Visser senior met zijn zoons Menno en Huib-Jan het huidige Visser & Visser. Sindsdien weten gemeenten en andere (semi-)overheidsorganisaties, aannemers, werkvoorzieningsschappen, hoveniers en andere bedrijven de weg naar Visser & Visser te vinden.

Met de tijd mee gaan

In 2002 verhuisde Visser & Visser van Prinsenbeek naar het bedrijventerrein Steenakker in Breda. Hier kon het bedrijf verder uitgroeien en ontwikkelen. Het huidige duurzaam gebouwde pand biedt ruimte aan een groot magazijn met verhuurafdeling, een werkplaats die van alle gemakken is voorzien en voldoende werkplekken voor alle collega’s. Ook is er een eigen kalibratieafdeling en ontwerp- en printstudio. 

“Onze klanten weten inmiddels dat wij altijd voor hen klaarstaan en met hen meedenken”


Met de tijd mee gaan betekent voortdurend innoveren. Huib-Jan: “Wij zitten regelmatig met onze leveranciers om de tafel om de laatste ontwikkelingen rondom kwaliteit en innovaties, maar ook duurzaamheid en MVO te bespreken. Voor het zo efficiënt mogelijk plannen van het transport maken we gebruik van een softwareprogramma dat optimale routes berekent; goed voor het milieu en goed voor ons.”

Zorg voor mens en milieu

Het familiebedrijf Visser & Visser is zich bewust van haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de volgende generaties, onze maatschappij en de leefomgeving. Dit komt deels voort uit de levensovertuiging van het management. Voor Visser & Visser is zorg voor het milieu dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Al sinds 2013 is het bedrijf zelfvoorzienend qua energie. Restmaterialen worden waar mogelijk hergebruikt en anders gescheiden ingezameld en afgevoerd voor recycling. Dat geldt ook voor het verpakkingsmateriaal dat afkomstig is van leveranciers: 95% hiervan wordt gebruikt om klantorders te verpakken.

Werk en plezier gaan hand in hand

Huib-Jan: “Ons familiebedrijf bestaat uit een team van ruim 30 enthousiaste collega’s, die ‘hart voor de zaak’ hebben. Collegialiteit en goede samenwerking vinden wij heel belangrijk; werk en plezier gaan hand in hand. De communicatielijnen zijn kort, de cultuur is informeel. We streven naar een goede mix van jong talent, ervaren arbeidskrachten en mensen met een arbeidsbijzonderheid. Daarnaast vinden wij het belangrijk om als bedrijf sociaal betrokken en actief te zijn. Zo steunen wij initiatieven zoals het Annahuis en waren wij 25 jaar geleden een van de oprichters van de Stichting de Herberg.”

“De aandacht voor de mens achter de werknemer is wat Visser & Visser bijzonder maakt.”

Harold de Jong: al 25 Jaar één van de kanjers bij Visser & Visser

Dat Visser & Visser een fijne en betrouwbare werkgever is, kan Harold de Jong bevestigen. Hij werkt al meer dan 25 jaar bij Visser & Visser. Harold: “Van huis uit ben ik timmerman, maar wilde iets anders. Via vrienden kwam ik bij Visser & Visser terecht, waar ik als magazijnmedewerker begon. We waren toen met zeven mensen, maar inmiddels heb ik 30 collega’s.”

Volop kans om je te ontwikkelen

Waarom Harold het na 25 jaar nog steeds naar zijn zin heeft? “Iedereen staat voor elkaar klaar; niemand aarzelt om bij te springen waar dat nodig is,” zegt hij. “Als je een aanpakker bent, krijg je ook de kans om je te ontwikkelen. Toen ik als jong broekie begon, werkte ik vooral in het magazijn. Daar kwam al snel transport bij. Ik groeide mee met het bedrijf en inmiddels ben ik verantwoordelijk voor een groot deel van de inkoop.” Volgens Harold is het de aandacht voor de mens achter de werknemer, wat Visser & Visser bijzonder maakt: “Dat zorgt voor een fijne sfeer en een werkomgeving waar normen en waarden worden gerespecteerd.”

Ook werken bij Visser & Visser?

“Visser & Visser groeit nog steeds. We zoeken dan ook naar enthousiaste mensen die ons willen komen versterken”, zeggen Huib-Jan en Menno Visser. Harold vult aan: “Als je afwisselend werk zoekt en flexibel, klantgericht, nauwkeurig en ondernemend bent, dan hoop ik dat je solliciteert. Je zult je zeker snel op je plek voelen bij Visser en Visser.”

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.