VDBUIJSINSTALL

In de installatiewereld is vdBuijsInstall een opvallende werkgever. Ooit begon Kees van den Buijs zijn bedrijf met 1 medewerker. 34 jaar later werken er bijna 100 collega’s, toch voelt het niet als een groot bedrijf. De sfeer is er gemoedelijk en het personeelsverloop laag.

vdBuijsInstall is gespecialiseerd in werktuigbouwkundige installaties van (duurzame) verwarming, koeling, ventilatie, loodgieterswerken tot sanitair. Dat doen ze zowel bij particulieren als bij utiliteitsprojecten als bedrijfspanden, scholen en openbare gebouwen. Die veelzijdigheid is mede wat het leuk maakt voor de mensen die er werken. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat veel projecten in de regio Breda zijn en dus dichtbij huis.

Van monteur naar directeur

Kees zelf rolde min of meer bij toeval in het installatievak. Dat hij de techniek in wilde was duidelijk. Autotechniek leek hem wel wat, maar op school adviseerde ze hem de installatierichting te kiezen. Een schot in de roos zou later blijken. Hij ging aan de slag als installatiemonteur en na een aantal jaar in loondienst richtte hij in 1990 in Wernhout zijn eigen installatiebedrijf op.

KEES VAN DEN BUIJS

Modern, maar toch gemoedelijk

Inmiddels zit het bedrijf al weer 4 jaar in Breda. Kees liet er aan het Rithmeesterpark een energieneutraal bedrijfspand bouwen dat voorzien is van de modernste technieken op installatievlak. Het pand mag dan strak en modern zijn, de sfeer van de toenmalige dorpsinstallateur die is gebleven. Een sfeer die zich misschien nog wel het beste laat omschrijven als warm en gemoedelijk.

Ruimte om je te ontwikkelen

Het verloop binnen het bedrijf is dan ook laag. Bij de verhuizing naar het nieuwe pand in Breda gingen collega’s met plezier mee. Wanneer hen wordt gevraagd naar de reden dat zij al zolang bij het bedrijf werken is het antwoord nagenoeg gelijk. ‘De sfeer is leuk, collega’s staan voor elkaar klaar en er is alle ruimte om je verder te ontwikkelen.’ Roy Vissenberg, Jur van Waes, Niels Tilborghs en Mieke Kuijstermans beamen dat.

Roy Vissenberg en Jur van Waes: Leerling monteurs bij vdBuijsInstall

Roy Vissenberg: veel vrijheid en diversiteit

Toen Roy, nu 2 ½ jaar werkzaam als leerling monteur bij vdBuijsInstall, op sollicitatiegesprek kwam was het ‘directeur’ Kees zelf die met hem aan tafel zat voor het gesprek. En ook nu kan hij altijd even bij Kees binnenlopen met een vraag. Eenmaal aan de slag kreeg Roy gelijk een eigen set met gereedschap en kon hij direct meedraaien op projecten. Daarbij krijgt hij veel ruimte om dingen zelf te maken. Heeft hij vragen dan kan hij altijd bij een collega terecht. Roy deelt: “Het is vooral de diversiteit in mijn werk wat me zo aantrekt en de collegialiteit en de bereidheid van iedereen om te helpen bij vragen.” Hij waardeert ook dat hij de kans krijgt om binnen het bedrijf in de volle breedte van het vak te kunnen werken, van particulieren tot utiliteitsprojecten. Op dit moment werkt hij in de seriematige woningbouw. ‘In dat soort projecten zit veel herhaling, waardoor je het vak echt in de vingers krijgt.’

Jur van Waes: Erfelijke aantrekkingskracht tot het vak

Jur, 1 ½ jaar werkzaam als leerling monteur, ontwikkelde de interesse voor bouw en techniek door zijn opa en vader, beiden aannemers. Maar het was uiteindelijk de installatietechniek die hem echt trok. Zijn carrière bij vdBuijsInstall begon als vakantiebaantje in het magazijn.  Hier deed hij de nodige materiaalkennis op en kreeg nog meer interesse in techniek en verduurzaming. Waarom hij voor vdBuijsInstall kiest? “Vooral het sociale contact binnen het bedrijf en de interne opleiding maken werken bij vdBuijsInstall heel aantrekkelijk.”

NIELS TILBORGHS

Niels Tilborghs: Fouten zijn een kans om te groeien

Niels Tilborghs mag zich, ondanks zijn jonge leeftijd, scharen tot de groep ervaren monteurs. Als eerste monteur neemt hij ook leerlingmonteurs onder zijn hoede.  Zeven jaar geleden startte hij zelf als leerling bij vdBuijsInstall. Zijn pad kruiste dat van Kees van den Buijs dankzij zijn vader. Door weer en wind fietste hij, meerdere installatiebedrijven passerend, toen vanuit Rijsbergen naar Wernhout en terug. Spijt heeft hij nooit gehad van zijn keuze, hij voelde zich direct thuis bij vdBuijsInstall en kreeg er alle ruimte om zich te ontwikkelen. Iets wat hij op zijn beurt nu weer probeert door te geven aan de volgende generatie.

Niels zijn ervaring als leerling komt nu weer terug in zijn aanpak als leermeester: “Ik laat leerlingen veel zelf doen. Ik zeg altijd, als zij fouten maken, dan heb ik het niet goed uitgelegd.” Zijn filosofie: hands-on leren. En daarbij zijn fouten een kans om te groeien.

MIEKE KUIJSTERMANS

Mieke Kuijstermans: goed geregeld

Mieke Kuijstermans zit al weer dertien jaar op haar plek bij vdBuijsInstall. Ze vervulde er meerdere functies, maar is tegenwoordig KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) coördinator. Vanuit haar rol probeert ze alles zo goed mogelijk te organiseren voor collega’s.

“Binnen de installatiebranche lopen we vaak voorop en doen soms dingen ook net even anders. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat alle collega’s op de bouwplaats VCA-Vol behalen, omdat het gewoon verder gaat dan basis veiligheid en we veel waarde hechten aan veilig werken. Ook waren we als een van de eerste installatiebedrijven CO-vrij gecertificeerd en nu zijn we alweer bezig met de toekomstige certificering op warmtepompen.” Natuurlijk zijn er ook collega’s die op zien tegen een examen, maar dan wordt er gezorgd voor een buddy. “We doen het samen.”

Ook op het gebied van materiaal is het goed geregeld. Collega’s werken met de nieuwste gereedschappen en gaan met een goed gevulde werkbus op pad. “Zij moeten er dagelijks mee werken, dan moet het gewoon goed zijn en geen frustratie opleveren.”

Kansen bij vdBuijsinstall Bij vdBuijsInstall hebben ze een duidelijke ambitie, gestaag verder groeien. Of je nu schoolverlater bent die het vak wil leren, toe bent aan een nieuwe werkgever of als zzp’er overweegt terug in loondienst te gaan, voor gemotiveerde mensen staat de deur altijd open.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.