TEAM LIDL ZOEKT JOU!

Met ruim 440 winkels, 21.000 medewerkers en een naamsbekendheid van bijna 100% is Lidl niet meer weg te denken in het Nederlandse supermarktlandschap. Klanten kunnen bij ons terecht voor alle dagelijkse boodschappen van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Zo is Lidl al tien keer uitgeroepen tot Beste supermarkt in Groenten en Fruit. Sinds 2016 kunnen klanten voor non-food artikelen ook terecht bij de Lidl webshop.

We zijn een verantwoordelijk bedrijf dat duurzaam en toekomstgericht onderneemt. We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en dragen zorg voor hun gezondheid en veiligheid. Als goede werkgever bieden wij onze medewerkers de kans om mee te groeien met het bedrijf. Voor onze filialen in de regio Breda zijn wij opzoek naar nieuwe collega’s zoals Nikita (Etten-Leur)

Carrière Nikita bij Lidl: Van hulpkracht naar logistiek leider

Voor Nikita komt alles samen in de wereld van logistiek. Hoewel logistiek vaak als een mannenwereld wordt beschouwd, bewijst de 27-jarige Nikita dat vrouwen hier uitstekend kunnen excelleren.

Als verantwoordelijke voor twee externe locaties van een distributiecentrum in Etten-Leur leidt ze een diverse groep collega’s met 23 verschillende nationaliteiten. Naast haar logistieke rol runt ze in de avonduren ook nog haar eigen schoonheidssalon.

Vrouw in mannenwereld

Haar carrière begon op haar 16e bij Lidl, waar ze van hulpkracht doorgroeide naar assistent supermarktmanager en plaatsvervangend supermarktmanager. Drie jaar geleden maakte ze de overstap naar het regiokantoor, waar ze zich bezighield met micromarketing, promotiemateriaal, sponsoring en het organiseren van regionale evenementen. Het rauwe karakter van de logistieke wereld spreekt haar aan, en Nikita benadrukt het belang van gewoon jezelf blijven.

Anderen merkten het blijkbaar ook op, want een tijdje geleden kreeg ik de vraag om over te stappen naar de logistiek. Als vrouwelijke leidinggevende twijfelde ik even of ik mijn plek zou vinden in deze ‘mannenwereld’.

De leidinggevende verzekerde me: ‘Met jou komt dat wel goed, je bent een mensenmens, doortastend en spreekt je gedachten uit.’ Die woorden raakten me, want daarin herkende ik mezelf. Het is essentieel voor me om authentiek te zijn, en blijkbaar straalt dat uit. Dus zei ik: ‘Ik ga ervoor!’ Mijn nieuwe rol bevalt uitstekend.

Een team, een missie

Ik leid nu een eigen afdeling met twee externe locaties, waar ik dagelijks langsga om de voortgang te bespreken en ondersteuning te bieden. Het is heerlijk om mijn vaardigheden in te zetten en het vertrouwen te krijgen voor deze uitdaging.

Teambinding en diversiteit vormen mijn grootste uitdaging als leidinggevende in de logistiek, waarop ik met respect en begrip inzet. Met 200 teamleden uit 23 landen is het een uitdaging om alle gezichten en namen te onthouden, temeer omdat we te maken hebben met diverse culturele achtergronden en gebruiken.

Samen de klus klaren

Mijn focus ligt op wederzijds respect, wat soms tijd vergt, maar zichtbaar gewaardeerd wordt wanneer je jezelf bent en rekening houdt met elkaars gewoonten. In het begin vreesde ik als vrouw in de logistiek niet volledig geaccepteerd te worden, maar gelukkig is dat niet het geval. Respect voor iedereen is essentieel, want samen klaren we de klus en zorgen we ervoor dat de schappen in 63 filialen dagelijks gevuld zijn.

Op m’n plek

Hoewel ik overdag in een mannenwereld werk, ben ik ’s avonds en in het weekend actief in mijn schoonheidssalon, waar ik al 9 jaar met liefde werk. Het feit dat ik 32 uur werk, biedt me de flexibiliteit om beide werelden te combineren. Mijn werkgever waardeert mijn balans tussen werk en privé, waardoor ik me op mijn plek voel.

Binnenkort volg ik het interne opleidingstraject voor teammanagers, wat me de kans geeft ervaringen te delen met collega’s uit andere distributiecentra en mijn leiderschap verder te ontwikkelen. Mijn advies aan mede-leidinggevenden is om authentiek te blijven, aandacht te schenken aan teamleden en te tonen dat je hen serieus neemt, want dat wordt enorm gewaardeerd.

Word jij net als Nikita teammanager bij Lidl?

Bouw net als Nikita mee aan de groei van Lidl en ontwikkel je leidinggevende skills met ons Logistiek Management Traineeship. Ontdek de details van dit 18 maanden durende programma, waarin je jouw carrière lanceert in een van onze distributiecentra.

Traineeship overzicht

Twee keer per jaar, in maart en september, start ons intensieve traineeship. Via deze route maak je een transformatie door en groei je uit tot een gewaardeerde teammanager binnen Lidl. Na afronding draag je de verantwoordelijkheid voor 30 tot 40 medewerkers in een distributiecentrum.

Werkervaring door rotatie

Je begint jouw traineeship in de supermarkt en op het regiokantoor om de volledige keten te begrijpen. Na twee weken duik je in het distributiecentrum, waar je alle processen leert en actief participeert op de werkvloer. Hier ontwikkel je geleidelijk leidinggevende skills, waaronder planning, teamoptimalisatie en uiteindelijk het aansturen van je eigen team.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast praktijkervaring omvat het programma tweedaagse trainingen, een persoonlijk groeiplan en netwerkmogelijkheden met mede-trainees. Deze combinatie versnelt zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Profiel van de ideale kandidaat

Wij zoeken doelgerichte teamspelers met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, 0-2 jaar werkervaring, en leidinggevende ervaring (bijvoorbeeld in stages, vrijwilligerswerk, bijbanen of eigen ondernemerschap). Een no-nonsense houding, energie voor een klantgerichte omgeving, en de ambitie om een eigen team te leiden, zijn cruciaal.

Wat bieden wij?

Bij Lidl wacht niet alleen een boeiende baan met goede arbeidsvoorwaarden, maar ook een uitgebreid trainingsprogramma, persoonlijke begeleiding en een hechte community van mede-trainees. Via het “Jong Lidl” young professional netwerk ontdek je de organisatie diepgaand met inspirerende events, wat niet alleen jouw persoonlijke ontwikkeling bevordert, maar ook waardevolle connecties mogelijk maakt. Kansen om door te groeien naar een leidinggevende positie in een distributiecentrum maken de Lidl-ervaring een reis naar professioneel succes en persoonlijke groei.

Solliciteer nu! Jouw aanmelding betreft een specifieke standplaats voor het traineeship in een distributiecentrum bij jou in de buurt. Klik op de link hieronder en ontdek jouw leiderschapspotentieel bij Lidl.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.