ROTTERDAM: EEN JONGE DYNAMISCHE WERELDSTAD

Rotterdam is een stad die voortdurend in hoog tempo vernieuwt, wat haar uniek maakt binnen Nederland maar internationaal bekend om haar vernieuwingsdrang en ongepolijste charme. Van gedurfde architectuur die de steeds veranderende skyline vormgeeft tot de titel van slimste haven ter wereld, Rotterdam belichaamt een can-do mentaliteit die typerend is voor haar energieke en dynamische karakter. Het is een stad van voorlopers, pioniers en veranderaars, waar mensen de moed hebben om te dromen en verandering te bewerkstelligen.
Wethouder Tim Versnel

‘MET EEN STRATEGISCHE LIGGING IN EUROPA STAAT ROTTERDAM LETTERLIJK IN VERBINDING MET DE REST VAN DE WERELD’

Gateway to Europe: Een internationaal geroemde wereldstad

Rotterdam wordt internationaal erkend als ‘gateway to Europe’, met een haven die fungeert als de spil van Europa’s grootste maritieme cluster. Niet alleen in de haven, maar ook binnen andere economische sectoren zoals Clean Tech, Life Sciences & Health, Energy, Agro-food, Transport & Logistics en Finance, opereert Rotterdam op wereldniveau. Dankzij haar vele internationaal erkende kennisinstituten, bloeiende zakelijke gemeenschap, hoogwaardige cultuur en architectuur, diverse vrijetijdsaanbod en bewoners biedt Rotterdam alles in één.

Compacte binnenstad: verbinding en ondernemerschap

Met een strategische ligging in Europa staat Rotterdam letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. In de compacte binnenstad liggen veel zakelijke- en congreslocaties, hotels en andere voorzieningen op loopafstand van elkaar. Verbindingen ontstaan organisch in Rotterdam, waar ondernemen, vernieuwen en experimenteren in het DNA zit. De stad trekt al eeuwenlang immigranten aan die hier hun dromen willen verwezenlijken, wat heeft bijgedragen aan haar status als wereldhavenstad van vandaag.

Innovatie en experiment: Het Rotterdamse DNA

Rotterdam omarmt het experiment en biedt ruimte voor innovatie en ondernemerschap. Statements op het gebied van architectuur, stedenbouw en design worden gecombineerd met kleinschaligheid, waardoor er een vruchtbare bodem ontstaat voor creatieve geesten die geloven in de toekomst van de stad. De Rotterdamse mentaliteit van ‘denken in oplossingen’ zorgt ervoor dat innovaties daadwerkelijk worden omgezet in productie, en dienen als inspirerende voorbeelden voor de rest van de wereld.

Stedelijke vernieuwing: Een stad die nooit stilstaat

Een stad is nooit af, en Rotterdam blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Oude havengebieden worden succesvol getransformeerd tot innovatieve woon- en werkgebieden, waar leegstand dient als katalysator voor stedelijke vernieuwing. Rotterdam groeit en benut creatief de beschikbare ruimte, waarbij diverse verdichtingsstrategieën worden ingezet om de binnenstad te verlevendigen op een groene en aantrekkelijke wijze.

Rotterdam: Een stad van diversiteit en verscheidenheid

Met meer dan 170 nationaliteiten die zij aan zij wonen, fungeert Rotterdam als een microkosmos van de wereld. Deze verscheidenheid aan dromen, verlangens en inwoners maakt Rotterdam rijk aan diverse subculturen, die zich manifesteren in kunst, cultuur, het uitgaansleven, de culinaire scene, de zakelijke gemeenschap en op straat. Door deze diversiteit heeft Rotterdam een unieke, bruisende sfeer, waarin er ruimte is voor iedereen en waar stoerheid, levendigheid, diversiteit en voortdurende ontwikkeling de standaard zijn.

De uitdagingen van stedelijke problemen

Maar Rotterdam kent ook een keerzijde, problemen waar wethouder Tim Versnel dagelijks mee te maken heeft en waarvoor hij zich met volle overtuiging inzet. Deze uitdagingen vormen een essentieel onderdeel van zijn missie om de problemen aan te pakken en de levens van talloze bewoners van Rotterdam te verbeteren.

De dagelijkse strijd van wethouder Tim Versnel

Een visie op werk, inkomen en samenwerken

Tim Versnel, namens de VVD, vervult de rol van wethouder in Rotterdam en heeft de verantwoordelijkheid over de belangrijke portefeuilles Werk & Inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-arbeidsmigranten.

Voor Versnel staat vast dat werk meer is dan alleen een bron van inkomen. Het biedt mensen de mogelijkheid om voor zichzelf te zorgen, bevordert vrijheid en trots, en integreert mensen in de samenleving. Vanuit deze overtuiging zet wethouder Tim Versnel zich met vastberadenheid in om meer Rotterdammers aan werk te helpen en uit de bijstand te halen.

Hij zoekt daarbij actief naar samenwerking met de gemeenteraad, sociale organisaties, werkgevers en de Rotterdammers zelf, met bijzondere aandacht voor de uitdagingen in Rotterdam-Zuid.

Een levenslange toewijding aan sociale vooruitgang

Inspiratie en motivatie

Versnel’s betrokkenheid bij de politiek begon al op jonge leeftijd. Hij realiseerde zich dat de wereld wordt gevormd door mensen en dat individuen invloed kunnen uitoefenen, net zoals binnen een gezin.

Zijn motivatie om voor anderen te zorgen en de samenleving te verbeteren bracht hem naar de politiek. Hij werd geïnspireerd door Pim Fortuyn, Frits Bolkestein en door Mark Rutte die destijds als beginnende VVD-leider zei: “in een liberaal land hoort iedereen erbij – van de vrouw met parelketting tot de bijstandsmoeder”. 

Voordat hij wethouder werd, diende Versnel als gemeenteraadslid in zowel Rotterdam als Krimpen aan den IJssel. Hij heeft ook ervaring als ondernemer, leidinggevende aan de SUE Behavioural Design Academy, en als voorlichter voor het ministerie van Defensie en de Tweede Kamerfractie van de VVD. Versnel studeerde politieke wetenschappen in Leiden en woont samen met zijn gezin in Rotterdam.

Een missie voor werkgelegenheid en leefbaarheid

Het streven naar sociale cohesie

Tim Versnel’s missie is duidelijk: hij streeft ernaar om meer Rotterdammers uit de bijstand te halen en aan het werk te krijgen. Hij benadrukt het belang van samenwerking met grote bedrijven, het MKB en de gemeenschap om dit doel te bereiken.

Werk biedt niet alleen financiële zekerheid, maar vergroot ook sociale betrokkenheid en trots. Hij gelooft dat door te investeren in programma’s en samenwerkingen, de leefbaarheid van Rotterdam-Zuid kan worden verbeterd, sociale problemen kunnen worden aangepakt en meer mensen aan werk kunnen worden geholpen.

‘WERK BIEDT NIET ALLEEN FINANCIËLE ZEKERHEID, MAAR VERGROOT OOK SOCIALE BETROKKENHEID EN TROTS’

Een positieve toekomst voor Rotterdam

Een visie op inclusiviteit

Versnel’s toekomstvisie voor Rotterdam is er een van een stad waar alle bewoners een goed leven kunnen leiden, waar achterstanden worden weggewerkt en waar er voldoende banen zijn voor iedereen.

Hij gelooft in een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Op de vraag naar zijn ambities in de landelijke politiek, blijft Versnel vastbesloten om eerst zijn idealen in Rotterdam te verwezenlijken. Hij gelooft in de kracht van lokale politiek en blijft zich inzetten voor de stad die hij liefheeft.

Samen met Klaas Dijkhoff, voormalig VVD-fractievoorzitter, schreef hij het boek “Alles komt goed”, wat zijn positieve instelling en vastberadenheid weerspiegelt. Voor Versnel is er geen twijfel: met de juiste inzet komt alles goed.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.