ONDERWIJS IN DE DRECHTSTEDEN

In de afgelopen jaren is het lerarentekort in Nederland aanzienlijk toegenomen. Minder nieuwe leerkrachten betreden het werkveld, terwijl meer ervaren leerkrachten met pensioen gaan.

De onderwijsarbeidsmarkt is sterk regionaal bepaald, en het is bemoedigend om te zien dat meer dan 50 regio’s in Nederland zich verenigen om het lerarentekort aan te pakken. In de regio Drechtsteden hebben we onze krachten gebundeld onder de noemer “Passie voor Onderwijs.”

Passie voor Onderwijs Drechtsteden is een samenwerkingsverband van maar liefst 13 schoolbesturen en 3 stakeholders in de steden Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, en Hendrik-Ido-Ambacht.

Loop eens een keer mee

Onze missie is om meer mensen hun passie voor onderwijs te laten ontdekken. Of je een ervaren onderwijsprofessional bent of een carrièreswitch overweegt, wij bieden een platform waarop deze passie tot bloei kan komen door gewoon een keer mee te lopen op één van onze scholen.

Dankzij de ondersteuning van de landelijke subsidieregeling hebben we innovatieve strategieën ontwikkeld om het lerarentekort in onze regio aan te pakken. Denk aan gerichte wervingscampagnes en professionele ontwikkelingsmogelijkheden

“Kies ook voor de mooiste baan van de wereld!

Malika Abarkan: Een mix van trots en melancholie

 

Al negentien jaar lang steek ik hart en ziel in het onderwijs. Bij elk afscheid van groep 8 laat ik weleens een traantje, niet van verdriet, maar van trots en melancholie.

 

Wat mij energie geeft, zijn de gesprekken met leerlingen over hun leerproces en persoonlijke interesses. Die high five aan het eind van de dag is een kleine maar betekenisvolle bevestiging van de band die we hebben opgebouwd.

“Het onderwijs is echt iets voor mij. Grappen maken, een ontspannen sfeer creëren en leren laten voelen als een spel, dat is waar ik van hou, aldus Malika.”

Waarom het Onderwijs? Een Wereld van Mogelijkheden
 
In het onderwijs is zoveel mogelijk: samenwerken, sparren met collega’s, jezelf ontwikkelen op elk terrein. Bij mijn pensioen weet ik dat ik voor veel kinderen iets heb betekend. Het onderwijs biedt niet alleen kennisoverdracht, maar ook de voldoening van bijdragen aan de vorming van de toekomstige generatie.

Als kind keek ik op naar de meesters en juffen op mijn school en wist ik dat ik ooit zelf voor de klas wilde staan. Die droom is werkelijkheid geworden, en nu geef ik les op de school waar mijn passie voor onderwijs begon, waar het vrijwel elke dag een feest is om te werken.

Lesgeven is een feest

Het lesgeven is een feest van ontdekking en ontwikkeling. Samen met mijn leerlingen creëren we een omgeving waarin leren niet alleen educatief is, maar ook een viering van groei en enthousiasme.

Mijn passie voor onderwijs vindt zijn oorsprong in de inspiratie die ik als kind op deze school vond. Als meester hoop ik diezelfde vonk over te brengen op mijn leerlingen, elke dag opnieuw.

Rianne van Ballegooijen: Mijn kennismaking met het onderwijs

Mijn liefde voor het onderwijs begon toen ik als onderwijsassistent stageliep in groep 4. Daar stond een inspirerende juf voor de klas, en ik werd gegrepen door de magie die ze met haar leerlingen creëerde. De omhelzingen van kinderen spraken boekdelen, en op dat moment wist ik: ik word onderwijzeres!

De roeping van het leerkracht-zijn

Het vak van leerkracht is werkelijk geweldig. Het gaat niet alleen om overdracht van kennis, maar om het zien van de glimlach op het gezicht van een kind. Het gaat om het ervaren van de trots bij kinderen wanneer ze ontdekken wat ze kunnen en leren. Ik realiseerde me dat ik wilde bijdragen aan dat groeiproces.

Niets kan op tegen de glimlach van een kind. Het is een beloning die niet in woorden te vatten is, aldus Rianne. Dat is wat mij motiveert en daarom sta ik voor de klas!

René de Kuiper: Werken in het onderwijs geeft mijn leven zin

Mensen in het onderwijs zijn doeners, en dat past naadloos bij mijn persoonlijkheid. Deze dynamiek en actiegerichtheid zijn elementen die mijn dagen als onderwijsprofessional verrijken.

In mijn vorige leven had ik mijn eigen bedrijf, maar ik zocht naar meer zingeving. Die zoektocht bracht me als zij-instromer in het onderwijs, waar ik de betekenis vond die ik zocht.

Van beslisser naar samenwerker

Als ondernemer werd er naar mij gekeken voor beslissingen, en dat gaf me voldoening. Als schoolleider draag ik nu dezelfde verantwoordelijkheid, maar het verschil zit in het creëren van ruimte voor mijn teamleden. Samenwerken is een waardevolle verandering ten opzichte van mijn vroegere werk het gaat om het faciliteren van ruimte voor teamleden om hun eigen afwegingen te maken, aldus René.

Disney van der Dussen: Een passie voor onderwijs

Voor mij begint het onderwijs bij het “wow gevoel” van kinderen. Elke dag heb ik de kans om hen iets nieuws bij te brengen, en dat gevoel van verwondering en ontdekking is mijn grootste drijfveer.

Geen dag is hetzelfde in het onderwijs, en dat maakt het voor mij zo boeiend. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen, kansen en bijzondere momenten met zich mee.

Voor mij zijn creativiteit en openheid essentieel in het onderwijs. Het biedt de ruimte om op vernieuwende manieren les te geven en kinderen te stimuleren om te leren en te groeien.

Claudia Dullens: Leerlingen inspireren is mijn mooiste doel

Elke dag in het onderwijs is een kans om betekenisvol les te geven en een positieve impact te hebben op de levens van mijn leerlingen.  Mijn grootste voldoening haal ik uit het inspireren van leerlingen, hen te motiveren om te leren en te groeien, niet alleen academisch maar ook als individuen.

Ik geloof in een leven lang leren. Ik ben vastbesloten om mijn passie voor kennisdeling voort te zetten en blijvende verandering te stimuleren.

Kom en proef de eindeloze mogelijkheden in het onderwijs

Ontdek jouw toekomst in het onderwijs! Loop een dag mee als leerkracht of schoolleider en ervaar de vrijheid van creativiteit. Maak de overstap naar een betekenisvolle carrière waar je het best bewaarde geheim van het onderwijs ontdekt. Klik hironder op de link en ontdek de eindeloze mogelijkheden die ook voor jou klaarliggen. Word de inspirator die je altijd al wilde zijn!


De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.