MÁXIMA MC: DE ZORG VOOR ELKAAR DAAR, WORD JIJ BETER VAN.

Wij zijn Máxima MC, een topklinisch ziekenhuis in de Brainportregio met twee locaties: één in het hart van Eindhoven en de ander op de grens van Veldhoven en Eindhoven.

Onze medewerkers dragen dagelijks bij aan het gezonder maken én houden van mensen. De patiënt en zijn familie staan daarbij centraal, waarbij we de beste zorg combineren met herkenbaarheid en hartelijkheid. We werken continu aan de verbetering van onze zorg, door ons onderzoek, onze opleidingen en onze innovaties.

© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Ook benieuwd naar een baan in een dynamische omgeving, waar collegialiteit voorop staat? Laat je inspireren door de ervaringen van enkele van onze collega’s:

ANTOINETTE

Antoinette: Van secretaresse tot medisch assistent

Zeventien jaar geleden startte ik bij MMC. Om werk en gezin in balans te houden, stopte ik met het werken als verzorgende in onregelmatige diensten en koos ik voor een nieuwe weg. De opleiding tot medisch secretaresse opende de deuren naar het ziekenhuis, waar ik zonder ervaring op de IC startte. Als secretaresse voelde ik me de spil van de afdeling, omringd door de dynamiek en samenwerking met artsen en verpleegkundigen.

Mijn zoektocht naar patiëntencontact

Na drie jaar verlangde ik naar meer contact met patiënten. De OK trok me, daar deed ik ook ervaring op als planner, leerzaam maar voor mij te veel achter een computer. Op de reumatologiepoli vond ik een geweldige afdeling, leuke collega’s en groeikansen in mijn functie als poliklinieksecretaresse. De afstand naar Eindhoven zorgde op termijn voor uitdaging, dus koos ik voor het oncologisch centrum in Veldhoven.

Een nieuwe uitdaging op 53-jarige leeftijd: Doktersassistente

Gedreven door passie vroeg ik toestemming voor de opleiding tot doktersassistente, die ik op mijn 53e voltooide. Sinds de zomer van 2023 combineer ik mijn functie als poliklinieksecretaresse met medisch assistent op de oncologische dagbehandeling. Ik ben nog altijd blij dat ik zeventien jaar geleden voor MMC heb gekozen en zoveel ontwikkelmogelijkheden heb gekregen.

De onmisbare rol van ICT in de zorg

Stijn en Dave, netwerkbeheerders, vertellen hoe zij zorgen voor een snel, betrouwbaar en veilig netwerk voor steeds geavanceerdere medische apparatuur.

Dave, werkt sinds 2023 in het ziekenhuis

Er zijn altijd ontwikkelingen, of het nu een verhuizing of een verbouwing is, de aanschaf van nieuwe medische appratuur waar wij in meedenken op netwerkgebied (bijvoorbeeld een nieuwe bloedbank bij het laboratorium), nieuwe technieken zoals de migratie van het traditionele netwerk naar een ‘slimme’ SDA-omgeving, maar ook op het gebied van security. Ik krijg de ruimte om mij hierin te ontwikkelen, daar ben ik heel blij mee. Een netwerk is in de basis overal hetzelfde, de omgeving maakt voor mij het verschil. Als ik hier door het ziekenhuis loop, zie ik waar ik het voor doe.

STIJN

Stijn, werkt sinds 2016 in het ziekenhuis

De sfeer binnen de ICT-afdeling en in het gehele ziekenhuis heel fijn. Het is menselijk en collegiaal. Ook op de afdelingen waar ik kom, ken ik de mensen en voer ik leuke gesprekken. Ik begrijp hun uitdagingen beter, we bouwen een band op en we lachen ook samen. Dat vind ik heel belangrijk!

DOMINIKA

Dominika: Een bijzonder moment voor mij als schoonmaakmedewerker

Een speciaal moment was mijn ontmoeting met een jonge patiënte die vol passie aan het knutselen was. Haar manier om haar creativiteit kwijt te kunnen. Normaal deed ze dat door te bakken en te decoreren, dit miste zij erg tijdens haar opname in het ziekenhuis.

Toen ik dit ontroerende verhaal met mijn dochter deelde, besloot ze een cadeautje voor de verjaardag van de patiënt te maken. De waardering was zo groot dat de patiënte cupcakes liet bakken voor de hele afdeling, met een speciale voor mijn dochter. Hoe je met een praatje en aandacht het verblijf van een patiënt in het ziekenhuis zoveel draaglijker kunt maken. Dat maakt mijn werk extra bijzonder!”

LATIFA

Latifa: ‘Van vluchteling tot toekomstig regieverpleegkundige’

Op 23-jarige leeftijd ontvluchtte ik Afghanistan naar Nederland. Na een zware zwangerschap beviel ik in MMC, waar mijn interesse voor het verpleegkundige vak ontstond.

Na mijn opleidingen tot verzorgende én verpleegkundige en ervaringen in een verpleeghuis en de gehandicaptenzorg, solliciteerde ik als verpleegkundige bij verschillende ziekenhuizen. Dat ging (destijds in 2019) niet makkelijk, gelukkig kreeg ik begeleiding van de talentmanager van MMC, die een mogelijkheid zag op de afdeling neurologie.

Een warme wereld in de zorg

Van tevoren dacht ik dat de sfeer in een ziekenhuis zakelijk zou zijn. Dat blijkt helemaal niet zo. Ook al liggen patiënten hier korter, ik bouw toch een band met ze op. Ik werd heel hartelijk ontvangen door collega’s en ben goed ingewerkt. De ontwikkelmogelijkheden in het ziekenhuis zijn heel divers. Ik ben de opleiding hbo-verpleegkunde gaan volgen en wil regieverpleegkundige worden. En de stap daarna? Dat zien we dan weer. Het ziekenhuis biedt mij in ieder geval allerlei opties.   

11 april: Meet & Greet Verpleegkundigen

Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden in MMC voor verpleegkundigen? Of je nu bijna afstudeert, uit de VVT-sector komt of benieuwd bent naar een ander ziekenhuis, wees op 11 april tussen 15.30 en 17.30 uur welkom op onze Meet & Greet voor verpleegkundigen. Save the date!

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.