LAURENTIUS: EEN TOEGEWIJDE WONINGCORPORATIE IN BREDA

Laurentius is een woningcorporatie in Breda. Met een focus op het verhuren en onderhouden van meer dan 8.300 woningen, parkeerplaatsen en andere panden in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam, speelt Laurentius een essentiële rol in het bieden van huisvesting.

Betaalbaar, duurzaam en kwalitatief wonen

Laurentius biedt bewoners een thuis – een plek waar mensen zich geborgen voelen en een leven kunnen opbouwen. Hierbij staat de combinatie van goed en betaalbaar wonen centraal, zodat wonen toegankelijk is voor een breed scala aan inwoners, van jong tot oud en voor iedere levensfase.

Dagelijks zetten Leo Kelders, Marco Cornelissen, Mohamed Ikouaa en Christa Drost zich, samen met nog 96 andere medewerkers bij Laurentius en samenwerkingspartners in de wijk, in voor goed en betaalbaar wonen voor bewoners.

Leo Kelders

Leo Kelders: Van timmerman tot projectleider

Als projectleider vastgoed bij Laurentius startte Leo Kelders anderhalf jaar geleden. Na een Mavo/Havo en mts-opleiding werkte hij als timmerman en metselaar, en later bij een andere woningcorporatie. Na 16 jaar, verlangend naar nieuwe uitdagingen, koos Leo weloverwogen voor Laurentius. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan,” vertelt Leo.

Voor mij was de aantrekkingskracht van Laurentius vooral de kleinschaligheid, die meer contact met bewoners mogelijk maakt.

Brabantse gastvrijheid

Bij Laurentius zijn Brabantse gezelligheid, een goed humeur, collegialiteit en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken de sleutelwoorden voor succes, volgens Leo. “Als je deze eigenschappen hebt en een nieuwe uitdaging zoekt, solliciteer dan bij ons,” voegt hij eraan toe.

Laurentius biedt niet alleen een professionele omgeving, maar ook een hechte gemeenschap waar medewerkers gedijen, gevormd door de warmte van Brabantse gastvrijheid en de wil om samen iets moois te bouwen.

Marco Cornelissen

Marco Cornelissen: Van servicemonteur tot opzichter

In juli 2023 begon Marco Cornelissen zijn avontuur als opzichter bij Laurentius, na maar liefst 20 jaar in diverse functies, waaronder servicemonteur, bij een andere woningcorporatie. Zijn langgekoesterde droom om opzichter te worden, vond bij Laurentius eindelijk vervulling.

Familiale sfeer en een gedeeld doel

Bij Laurentius voelt Marco zich als een lid van een grote familie, niet slechts als medewerker. “We hebben allemaal hetzelfde doel,” zegt hij, “mensen helpen die het nodig hebben.” Deze gedeelde missie, gecombineerd met de mogelijkheid om authentiek te zijn, maakt Laurentius voor Marco meer dan alleen een werkplek.

Maatschappelijke betrokkenheid

Hij benadrukt maatschappelijke betrokkenheid, een verwachte eigenschap voor nieuwe collega’s bij Laurentius, waarbij het niet alleen draait om taken maar om gezamenlijk bijdragen aan het bieden van een thuis, goed en betaalbaar wonen voor bewoners. Marco nodigt anderen uit om deel te worden van deze toegewijde familie door de QR-Code te scannen.

Mohamed Ikouaa

Mohamed Ikouaa: Sociaal beheerder met een sociaal hart

Als sociaal beheerder bij Laurentius, is Mohamed Ikouaa dagelijks actief in de wijken. Met een achtergrond als jeugdwerker en 5 jaar ervaring bij het COA, vond hij ruim 3 jaar geleden zijn droombaan bij Laurentius. “Hier kan ik vanuit mijn hart en passie een sociale bijdrage leveren, en mijn geluk is compleet wanneer ik bewoners zie opbloeien door de inspanningen van het team” vertelt hij.

De ideale collega voor Laurentius

Op de vraag waarover nieuwe collega’s moeten beschikken, is Mohamed duidelijk. Naast bereidheid om naast bewoners te staan, benadrukt hij het belang van respect, zelfvertrouwen uitstralen en maatschappelijke betrokkenheid.

Voor Mohamed gaat het niet alleen om de functie, maar om het samen bouwen aan een betere leefomgeving voor bewoners.

Christa Drost

Christa Drost: Vijftien Jaar toewijding aan Laurentius

Christa Drost, senior verhuurmakelaar, werkt al 15 jaar bij Laurentius, na eerder in de commerciële makelaardij te hebben gewerkt. Haar sociale bewogenheid en passie voor vastgoed brachten haar naar Laurentius, waar ze nog steeds oprecht blij is wanneer ze een woningzoekende een thuis kan bieden.

Daarom zou je bij ons moeten werken

Christa waardeert bij Laurentius vooral de aandacht voor het individu, groeikansen en ontwikkelingsmogelijkheden in een dynamische organisatie. “Dit is de ideale plek als je sociaal bewogen bent en oog hebt voor mensen op zoek naar betaalbare woonruimte,” benadrukt ze.

Voor Christa gaat het niet alleen om het werk, maar ook om het bijdragen aan het welzijn van anderen in een voortdurend ontwikkelende organisatie.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.