KROHNE ALTOMETER DORDRECHT: EEN WERELDSPELER IN INNOVATIE EN KWALITEIT

In de bruisende havenstad Dordrecht, gelegen aan de oevers van de Maas, schittert een parel van technologische vooruitgang en innovatie: KROHNE Altometer. Deze Nederlandse vestiging maakt deel uit van de wereldwijde KROHNE Group, die zijn oorsprong vindt in het Duitse Duisburg waar het in 1921 werd opgericht. Met meer dan 4000 toegewijde medewerkers verspreid over 15 productiefaciliteiten wereldwijd, heeft KROHNE zich gevestigd als een marktleider in de productie van hoogwaardige magnetisch- en ultrasonische meetapparatuur die in diverse sectoren over de hele wereld worden toegepast.

In Nederland begon het verhaal van KROHNE in Sliedrecht als onderdeel van de bloeiende baggerindustrie. In de loop der jaren is KROHNE Altometer uitgegroeid tot de trotse thuishaven van ’s werelds grootste fabriek voor magnetisch- en ultrasone meetapparatuur. Naast de productiefaciliteit bevinden zich ook de sales organisatie (KROHNE Nederland) en de researsch & development organisatie (KROHNE New Technologies) in Dordrecht.

Maar wat maakt KROHNE Altometer zo bijzonder? Het antwoord op die vraag wordt het beste gegeven door de mensen die elke dag bijdragen aan het succes van deze wereldwijde gigant. Remko van der Wulp en Dennis Fokker, beide teamleiders van één van de productieafdelingen van KROHNE Dordrecht, delen graag hun persoonlijke ervaringen en inzichten over waarom ze voor KROHNE hebben gekozen en waarom anderen, die streven naar een carrière in de technologische industrie, hetzelfde zouden moeten overwegen.

Een werkplek met hart en diversiteit

In de dynamische wereld van arbeid en loopbaanontwikkeling zijn er momenten waarop de keuze voor een nieuwe werkgever een cruciale stap kan zijn voor een succesvolle carrière. Voor Remko van der Wulp en Dennis Fokker betekende de overstap naar KROHNE niet alleen een professionele zet, maar ook een persoonlijke verrijking.

Remko van der Wulp, die nu ruim een jaar bij KROHNE werkt, heeft een interessante achtergrond. “Voordat ik mij bij het bedrijf aansloot, bracht ik 9 jaar door in de productiesector. Ik kwam bij KROHNE terecht via een recruiter en had slechts één gesprek nodig om mijn keuze definitief te maken. Wat gaf de doorslag? Het feit dat KROHNE mij niet in de kou liet staan toen het privé even tegenzat. Het bedrijf toonde medemenselijkheid en betrokkenheid, wat me diep raakte.”

Nu, meer dan een jaar later, kijk ik met tevredenheid terug op mijn beslissing. Mijn werk bij KROHNE blijkt uitdagender dan ik me had voorgesteld, en de flexibele houding, informele werksfeer en betrokkenheid van collega’s maken mijn ervaring nog waardevoller, aldus Remko.

Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling

Dennis Fokker, bijna 2 jaar in dienst bij KROHNE, heeft een vergelijkbaar verhaal. “Voordat ik bij het bedrijf kwam, was ik jarenlang verantwoordelijk voor een bottellijn, maar na slechts één gesprek en een rondleiding bij KROHNE was ik overtuigd om over te stappen.” Net als

Remko benadrukt hij de vrijheid en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zowel intern als extern, die KROHNE biedt aan al haar medewerkers.

Één van de meest opvallende aspecten van KROHNE is de diversiteit binnen het bedrijf. Medewerkers van verschillende nationaliteiten en culturen werken zij aan zij, en er is zelfs een gedeelde gebedsruimte voor personeelsleden van diverse religieuze achtergronden. Voor degenen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, biedt KROHNE lessen aan om de integratie en onderlinge samenwerking en communicatie te vergemakkelijken, vult Dennis aan.

Remko: Maar KROHNE gaat verder dan alleen zakelijke aangelegenheden. Het bedrijf organiseert talloze activiteiten, van een familiedag tot kerstborrels en zomerse barbecues, waardoor medewerkers zich meer dan welkom voelen.

Iedereen krijgt dezelfde kansen

Remko en Dennis delen een boodschap met iedereen die op zoek is naar een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan: “Als je net als wij elke dag met plezier naar je werk wilt gaan, scan dan zeker de onderstaande QR-code en solliciteer bij KROHNE. Wij hebben een werkplek voor iedereen, van mensen met een beperking tot professionals, iedereen krijgt dezelfde kansen. Bij KROHNE zijn diversiteit en inclusie de sleutelwoorden, en wij kijken ernaar uit om nieuwe talenten te verwelkomen.”

Dennis: KROHNE is niet zomaar een werkplek; het is een gemeenschap van individuen die gedreven worden door een gedeelde visie van medemenselijkheid, diversiteit en groei. Voor ons en vele anderen is KROHNE veel meer dan een baan – het is een thuis voor een carrière en persoonlijke ontwikkeling, aldus Remko.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.