JOBMAKELAAR: EEN DECENNIUM VAN EXPERTISE EN UITBREIDING

Met trots vieren we ons zevenjarig bestaan en kunnen we terugkijken op bijna 20 jaar ervaring in de uitzendbranche. In 2022 openden we onze vestiging in Eindhoven, waar we consequent dezelfde werkwijze hanteren en vastberaden onze missie en visie handhaven. Ons succes in Eindhoven dient als springplank voor verdere expansie in de komende jaren, met plannen om meerdere vestigingen in de regio te openen.

“HET IS ONZE MISSIE OM MENSEN TE HELPEN AAN WERK DAT HEN ENERGIE GEEFT EN GELUKKIG MAAKT”

Diversiteit kenmerkt onze activiteiten, waarbij we zoekopdrachten vervullen voor uiteenlopende functies, van logistiek medewerker tot managementniveau. Onze inzet richt zich voornamelijk op het MKB, waarbij we bedrijven in verschillende sectoren en industrieën ondersteunen. Bij JobMakelaar is het onze missie om mensen te helpen aan werk dat hen energie geeft en gelukkig maakt. We geloven dat dit een recht is voor iedereen, en we beloven daar onze uiterste best voor te doen.

De voortdurende relevantie van het CV

In een tijd waarin de arbeidsmarkt snel evolueert, werpt JobMakelaar Arbeidsbemiddeling een kritische blik op de traditionele rol van het curriculum vitae (cv). Hoewel het cv nog altijd als belangrijk wordt beschouwd, heerst er verdeeldheid over de daadwerkelijke doorslaggevende rol ervan bij het beoordelen van de geschiktheid van een kandidaat. Hoewel het een gestructureerd overzicht biedt van werkervaring en opleidingen, blijft het vaak in gebreke bij het onthullen van de diepere beweegredenen, persoonlijke keuzes, en omstandigheden van een individu.

Mensen bemiddelen, niet slechts cv’s

Martijn van der Sande, de bevlogen commercieel directeur van JobMakelaar, benadrukt de transformatie die zij nastreven: het bemiddelen van mensen, niet slechts cv’s. Het bureau gaat verder dan oppervlakkige informatie en richt zich op het begrijpen van het volledige levensverhaal achter de persoon. Karaktereigenschappen en persoonlijkheden staan centraal, met als doel een naadloze aansluiting op de werkomgeving, leidinggevenden, en zelfs het DNA van de werkgever.

Opbouwen van persoonlijke relaties met opdrachtgevers

Nancy van Gemert, partner en operationeel directeur, benadrukt het belang van persoonlijke relaties met opdrachtgevers. Voor JobMakelaar is het niet alleen van belang om de kandidaten goed te begrijpen, maar ook om diepgaand inzicht te hebben in wat er omgaat in het hoofd van de opdrachtgever. Deze mensgerichte benadering is de sleutel tot het creëren van een ideale match, niet alleen op papier, maar ook in de praktijk.

Succesvolle plaatsingen en een gevoel van trots

Een prestatie waar JobMakelaar met recht trots op is, is dat maar liefst 95% van hun bemiddelde kandidaten een vaste baan vindt. Als drijvende kracht achter de stagemarkt in Mill, die al vier jaar succesvol wordt georganiseerd, hebben ze een schat aan ervaring in het succesvol begeleiden van jongeren naar een vaste positie na uitzending of een contractperiode.

Diversificatie: Talent4Taxi

Een opvallende uitbreiding van JobMakelaar is Talent4Taxi, een dochteronderneming die zich richt op de bemiddeling van taxichauffeurs voor doelgroepenvervoer. Met meer dan 1000 succesvol geplaatste werkzoekenden sinds de oprichting in 2012, onderscheidt Talent4Taxi zich door alle contractvormen, doelgroepen, en diensten aan te bieden. Hiermee transformeert het tot een kenniscentrum voor de taxibranche.

Toekomstgerichte Dienstverlening: Arbodienst

In lijn met hun groeiende dienstverlening werkt JobMakelaar aan een eigen Arbodienst, naast hun bestaande verzuimafdeling, De Verzuimcoach. Dit getuigt van hun streven om een volwaardige speler te worden in het begeleiden van werkgevers en werknemers bij verzuim en re-integratie. Ze fungeren hierbij als het centrale aanspreekpunt en coördinator tussen alle betrokken partijen.

Uitbreiding en gedurfde ambities

Met ruim vijf jaar ervaring en bijna twintig jaar in de uitzendbranche heeft JobMakelaar ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding. Na de opening van de vestiging in Eindhoven in 2022 streven ze naar verdere groei in regio Den Bosch, Wijchen/Nijmegen, en Venray in de komende jaren. Elke vestiging krijgt zijn eigen verzorgingsgebied van ongeveer twintig kilometer, waarbij ze hun duidelijke ambities omzetten in concrete stappen.

Voorbereid op de toekomst: Certificeringen JobMakelaar toont niet alleen vooruitgang in dienstverlening, maar ook in voorbereiding op de toekomst. Ze hebben nu al de vereiste certificeringen (SNA en ABU) in huis, wat getuigt van hun toekomstgerichte aanpak en professionaliteit.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.