GVB: VERBIND DE WERELD IN AMSTERDAM

GVB vervoert dagelijks honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam, verbindend een netwerk van lijnen, verhalen en mensen. Met bussen, metro's, trams en veerponten brengen ze reizigers moeiteloos naar hun bestemming. Maar achter deze operatie schuilt een dynamische wereld, waar medewerkers in diverse rollen zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever streeft GVB ernaar elke medewerker te verbinden met hun missie: bijdragen aan een leefbare en bereikbare stad. Gastvrij, verbindend en betrouwbaar - dat is waar GVB voor staat.

GVB is net zo divers als Amsterdam

In Amsterdam ontmoet je de wereld. En alle medewerkers bij GVB, in welke rol dan ook, hebben direct of indirect invloed op de reis die zij maken. De enorme diversiteit aan mensen die je in Amsterdam tegenkomt, zie je ook terug in de collega’s die bij GVB werken.

Stap in bij GVB

Of je nu rijdt over de rails of straatstenen, of het IJ doorkruist: Als schipper of metro-, bus- of tramchauffeur ben je die onmisbare schakel die de wereld in Amsterdam verbindt.

Buschauffeur Anouk: “Ik hou van drukte en gezelligheid”

Anouk, een voormalige medewerker van de grootste krant van Nederland, koos voor een opmerkelijke carrièreswitch: ze werd buschauffeur bij GVB. Geïnspireerd door haar tante, eveneens werkzaam bij GVB, besloot ze de sprong te wagen. Ondanks het ontbreken van een rijbewijs D, begon ze aan haar opleiding die grotendeels door GVB werd gefinancierd en waarbij ze direct salaris ontving.

Het werk als buschauffeur biedt Anouk de drukte en gezelligheid die ze waardeert, terwijl ze haar rol kan combineren met de zorg voor haar dochter. Ze prijst GVB als een werkgever die kijkt naar individuele kwaliteiten en ervaring in plaats van strikt naar opleiding of leeftijd.

Haar ruime levenservaring komt goed van pas in haar nieuwe functie, waar ze geniet van de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze heeft als ‘de baas’ op de bus. Met zicht op stabiele roosters op lange termijn, voelt Anouk zich zeker van haar plek bij GVB, en dit biedt haar gemoedsrust voor de toekomst.

Werk mee aan de technische uitdagingen binnen GVB

Techniek is essentieel voor het OV in Amsterdam. Dankzij ons Garagebedrijf Bus rijden GVB-bussen veilig en storingsvrij door de stad, terwijl ons onderhoudsteam zorgt voor veilig en comfortabel reizen voor honderdduizenden passagiers.

Bus monteur Jeremy: “Bij GVB wordt eerst aan de mens gedacht en daarna pas aan het werk

Bij GVB kwam ik zes jaar geleden terecht na mijn mbo-opleiding vliegtuigtechniek. Tijdens een stage bij een OV-bedrijf ontdekte ik mijn passie voor bedrijfswagentechniek. Hier kon ik de opleiding tot bus monteur volgen en meteen aan de slag. Nu onderhoud en repareer ik bussen, waarbij ik ook analyses en diagnoses uitvoer.

In ons hechte team van jonge collega’s voel ik me thuis. De variatie in mijn werk, van remmen vervangen tot algemeen onderhoud, geeft me energie. Bij GVB wordt eerst aan de mens gedacht en dan pas aan het werk, wat mijn ervaring nog waardevoller maakt. Ik kijk uit naar verdere specialisatie via nieuwe opleidingen en zie volop groeimogelijkheden binnen het bedrijf.

Cheyenne: Uitnodiging om de technische wereld te ontdekken

Mijn interesse werd gewekt door de vacature voor werkvoorbereider/planner voor tramonderhoud. Ondanks een gebrek aan technische achtergrond, solliciteerde ik vanwege mijn ervaring in planning en sales. Gelukkig kreeg ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, verteld Cheyenne enthousiast.

Afwisseling van kantoor naar buiten

Sinds november werk ik aan het meerjarenplan voor tramonderhoud, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het plannen van las- en slijpwerk aan rails en railinstallaties. Dit wordt uitbesteed aan onderaannemers die ik aanstuur. Daarnaast draag ik zorg voor communicatie met bewoners, aanvragen van ontheffingen en coördinatie van werkzaamheden op straat.

Laat je niet afschrikken, kom uit je comfortzone

Als een van de weinige vrouwen in de technische sector ben ik het bewijs dat een technische achtergrond geen vereiste is. Ik hoop meer vrouwen te zien in deze branche en moedig hen aan om hun comfortzone te verlaten en de technische wereld te verkennen.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.