GEMEENTE TILBURG: EEN STAD VAN FORMAAT

Tilburg, met zijn meer dan 217.000 inwoners, kent een boeiende geschiedenis. Ooit het epicentrum van de Nederlandse textielindustrie, heeft de stad zich getransformeerd tot een bruisend centrum van creativiteit en innovatie. De Tilburgers zijn gewend om de handen uit de mouwen te steken en samen te werken, wat heeft geleid tot nieuwe initiatieven zoals de 'community school' en een persoonlijke benadering om inwoners die hulp nodig hebben verder te helpen. Als gemeente streven we naar een stad waar gezondheid en geluk van de inwoners centraal staan.

Ontwikkeling: een levendige mix van historie en moderniteit

Tilburg, een stad van contrasten waar rauwheid en vernieuwing samenkomen. De Spoorzone, eens een industriële omgeving, is nu een symbool van moderniteit met de LocHal als bruisend centrum voor kunst en cultuur. Het stadscentrum biedt diverse winkels en eetgelegenheden, terwijl groene gebieden zoals Stadsbos013 rust bieden. Tilburg, waar het oude en het nieuwe elkaar ontmoeten in een levendige mix.

Broedplaats voor talent: innovatie en onderwijs

Tilburg verwelkomt nieuw talent met open armen en biedt een scala aan mogelijkheden voor out-of-the-box denkers. Met een breed spectrum aan onderwijsinstellingen, variërend van vrije scholen tot vooraanstaande universiteiten, biedt Tilburg unieke opleidingen zoals de circus- en musicalopleidingen van Fontys en geavanceerde studies zoals Cognitive Science and Artificial Intelligence aan de universiteit.

Tilburg: een stad van creativiteit en levenslust

Tilburg blijft zichzelf opnieuw uitvinden als een stad van innovatie, creativiteit en levenslust. Met een gemeenschap die bekend staat om zijn hands-on mentaliteit en sociale betrokkenheid, is Tilburg een stad om trots op te zijn en die altijd blijft verrassen met zijn dynamiek en diversiteit.

Werken voor de gemeente Tilburg

Guus Waltmans over werk bij het Brabants Afval Team (BAT)

Guus Waltmans, assistent teammanager bij het Brabants Afval Team (BAT), wijst erop dat hoewel veel werknemers onder de Participatiewet vallen, niet iedereen binnen het team een vaste baan vindt. Hij legt uit dat het werk bij het BAT verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vereist, wat niet voor iedereen geschikt is. Hij beschouwt de carrière van Wesley als mooi voorbeeld binnen het team.

Het succesverhaal van Wesley

Zoals Guus al aangaf is één van de succesverhalen binnen het BAT het verhaal van Wesley. Hij begon enkele jaren geleden via 18K bij het team van Guus, nadat hij eerder al als belader op de vuilniswagen had gewerkt. Wesley werd deze keer ingezet op de bijplaatsingen, plekken waar afval wordt gedumpt bij containerparkjes.

Wesley’s groei resulteerde in een vaste aanstelling

Wesley werkte drie jaar via 18K vanwege zijn indicatie. Een ‘loonwaardemeting’ toonde aan dat zijn functioneren vergelijkbaar was met dat van andere werknemers. Guus bevestigt dit en prijst Wesley’s toewijding aan zijn werk. Wesley slaagde erin zijn C-rijbewijs te halen en kreeg ongeveer een jaar geleden een vaste aanstelling bij het BAT.

Toewijding en teamspirit

Hoewel Wesley moeite had met de verandering van routes, voelt hij zich nu weer op zijn plek. Hij waardeert vooral het buitenwerk en de goede sfeer in het team. Wesley’s betrokkenheid en toewijding maken hem een waardevolle kracht binnen het BAT.

Elise: De Drijvende Kracht achter de Energietransitie

Als Projectleider Energietransitie binnen het team Openbare Ruimte van de Gemeente Tilburg, leidt Elise initiatieven om wijken te verduurzamen. Haar rol omvat het mobiliseren van mensen en het versnellen van de energietransitie, in lijn met Tilburg’s doelstelling om in 2045 energieneutraal te zijn. Elise benadrukt het belang van haar werk, waarbij ze vaak de wijken ingaat om samen te werken met inwoners, ondernemers en organisaties.

Van passie tot werk

Elise’s pad naar haar huidige rol was niet rechtlijnig. Met een achtergrond in Management en Toerisme begon ze haar carrière bij Tui, maar vond daar niet de voldoening die ze zocht. 

Haar passie voor duurzaamheid bracht haar naar functies bij de ABG-gemeenten en later Gemeente Roosendaal. Na het afronden van een master in Integraal Energietransitiebeleid, keerde ze terug naar haar geboortestad Tilburg als Projectleider Energietransitie.

Elise waardeert vooral de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei die de Gemeente Tilburg biedt, waardoor medewerkers hun eigen pad kunnen kiezen binnen de organisatie.

Danielle: een wijkboa met een missie

Danielle’s carrière begon tijdens haar stage bij Handhaving. De informele sfeer en het hechte teamgevoel spraken haar direct aan. Als BOA is ze constant in beweging, wat perfect bij haar past.

Zes en een half jaar geleden startte Danielle als BOA in Tilburg Leijdal. Na twee jaar in het centrum te hebben gewerkt, keerde ze terug naar de wijk, waar ze nu anderhalf jaar als WijkBOA actief is.

Meer dan boetes uitschrijven 

Als Wijkboa gaat Danielle verder dan bonnen uitschrijven. Ze brengt wijkproblemen in kaart en zoekt samen met partners naar oplossingen. Bijvoorbeeld bij parkeeroverlast tijdens lentefeesten bij de moskee.

Danielle waardeert haar vrijheid in het werk. Ze bepaalt zelf haar taken en uren, waardoor ze flexibel kan zijn, bijvoorbeeld door ’s ochtends voorlichting te geven op scholen en ’s middags andere acties voor te bereiden.

Samen leefbaarheid vergroten 

Voor Danielle gaat haar werk verder dan handhaving alleen. Ze helpt mensen op verschillende manieren en bouwt aan verbindingen in de wijk. Een spreekuur in de wijk zou het contact nog laagdrempeliger maken. Samen streven we naar een leefbare buurt, aldus Danielle.

Ontdek jouw droombaan bij de gemeente Tilburg

Bij de gemeente Tilburg draait alles om betekenisvol werk. Met meer dan 2000 medewerkers in ruim 300 diverse functies streven we naar de verbetering van de stad en de ondersteuning van haar inwoners, wijken en dorpen. Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding of culturele achtergrond, is welkom om mee te doen en bij te dragen aan onze gemeenschappelijke doelen. 

Een inspirerende werkplek  

Tilburg is een levendige stad waar mensen samenkomen, nieuwe ideeën ontstaan en we van elkaar leren. We omarmen diversiteit en stimuleren authenticiteit. Als jij op zoek bent naar een dynamische omgeving waar jouw bijdrage wordt gewaardeerd en waar je kunt groeien, dan is werken voor Tilburg misschien wel de perfecte stap, ook als je een stageplaats zoekt!

Eltra Engineering biedt een breed scala aan complete oplossingen voor productie- en procesautomatisering. Van ontwerp en installatie tot service en onderhoud, hun expertise omvat software, besturingspanelen, IT-systemen en ATEX-installaties, waardoor ze een uitgebreide ondersteuning bieden voor diverse automatiseringsbehoeften.
De Organisatie achter Hotel Mercure Tilburg Centrum en ibis hotel Tilburg. GenM Hotels is de overkoepelende organisatie die zowel Hotel Mercure Tilburg Centrum als ibis hotel Tilburg omvat. De HR-visie wordt geleid door Carriereindehoreca.nl, en daarbij maakt ook Parkeergarage Heuvelpoort deel uit van de GenM organisatie.
Tilburg, met zijn meer dan 217.000 inwoners, kent een boeiende geschiedenis. Ooit het epicentrum van de Nederlandse textielindustrie, heeft de stad zich getransformeerd tot een bruisend centrum van creativiteit en innovatie. De Tilburgers zijn gewend om de handen uit de mouwen te steken en samen te werken, wat heeft geleid tot nieuwe initiatieven zoals de 'community school' en een persoonlijke benadering om inwoners die hulp nodig hebben verder te helpen. Als gemeente streven we naar een stad waar gezondheid en geluk van de inwoners centraal staan.