FOKKER SERVICES GROUP: LEIDER IN VLIEGTUIGONDERHOUD, MODIFICATIES EN CONVERSIES

Fokker Services Group , een toonaangevende Aerospace Service Provider, biedt op maat gemaakte oplossingen voor regionale, commerciële en militaire vliegtuigen. Van onderdelenlevering tot uitwisselingsprogramma's en van componenten MRO tot modificatieprogramma's, zij streven naar niets minder dan uitmuntendheid in engineering en klantenservice.

 Het doel: Vliegtuigen in de lucht houden

De drijfveer is eenvoudig: Fokker Services Group willen vliegtuigen daar houden waar ze thuishoren, in de lucht.

Met een geschiedenis van meer dan een eeuwen wereldwijd duizend medewerkers, waarvan 800 medewerkers in Nederland, is Fokker Services Group uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande serviceproviders in de luchtvaartindustrie.

Fokker Services Group past zich voortdurend aan, innoveert en excelleert, en blijft streven naar verbeteringen met een onwankelbare passie voor de luchtvaart.

 Op maat gemaakte oplossingen

Fokker Services Group biedt op maat gemaakte oplossingen voor diverse vliegtuigen en vlootgroottes. Met een persoonlijke aanpak zijn ze uitgegroeid tot de voorkeurspartner voor commerciële, regionale en militaire vliegtuigen. Een voortdurende groei betekent dat Fokker Services Group constant op zoek is naar onder meer technisch talent om hun team te versterken, zowel in de vestigingen Woensdrecht als in Amsterdam.

 De missie van Didier Soesman: Het vinden van nieuw talent voor Fokker Services Group

Didier Soesman, de Talent Acquisition Consultant van Fokker, is voortdurend op zoek naar nieuw talent voor diverse functies binnen het bedrijf, met een specifieke focus op technisch personeel. Zijn reis naar Fokker begon twee jaar geleden na zijn werk als recruiter bij een verzekeringsmaatschappij.

Inzet voor talentwerving bij Fokker Services Group

Didier Soesman greep zonder aarzeling de kans om een recruitmentafdeling op te zetten bij Fokker Services Group. Met zijn passie voor techniek omarmde hij het voorstel en maakte de overstap van externe werving naar een interne aanpak om nieuw talent directaan te trekken. Dit initiatief betekende een belangrijke mijlpaal voor Fokker Services Group in het vinden van gekwalificeerde medewerkers. 

Om een diepgaand inzicht te verwerven in de activiteiten van Fokker Services Group, besloot ik mee te lopen om mijn technische kennis aanzienlijk te vergroten. Het was van cruciaal belang dat ik in staat was om nieuw talent te beoordelen, vooral op basis van hun technische vaardigheden, aldus Didier.

Wat Fokker zo aantrekkelijk maakt, is de oorsprong als familiebedrijf dat ondanks veranderingen zijn familiaire sfeer behield, benadrukt Didier, waardoor werken voor dit bedrijf buitengewoon speciaal is.

Een state-of-the-art werkomgeving 

Fokker Services Group biedt een state-of-the-art werkomgeving, zowel in Amsterdam als op de vestiging in het Brabantse Woensdrecht. “Met meer dan 1000 klanten en omdat veel maatwerk wordt geleverd, beschikken onze technische mensen over de nieuwste apparatuur en testbanken,” legt Didier uit. “Kortom, het nieuwste van het nieuwste.”

Doorgroeimogelijkheden en voordelen voor medewerkers

Didier benadrukt ook de enorme doorgroeimogelijkheden binnen Fokker Services Group als een reden waarom veel medewerkers langdurig bij het bedrijf blijven. “Wij bieden een gratis learning platform voor al onze medewerkers en betalen externe opleidingen,” zegt hij. “Dit is een combinatie van werken en leren gericht op verdere ontwikkeling in vliegtuigonderhoud.”

Werken bij Fokker Services Group: Een gevarieerde ervaring

“Werken bij Fokker Services Group is super gevarieerd,” zegt Didier. “Geen dag is hetzelfde, er heerst geen hiërarchie en je deelt mee in de winst van het bedrijf.” Hij wijst ook op de talloze activiteiten die worden georganiseerd, van een maandelijks voetbalevenement tot de jaarlijkse BBQ en diverse andere uitjes. “Bedoelt om collega’s ook buiten het werk beter te leren kennen.”

De ideale kandidatenvoor Fokker Services Group

De talenten die Fokker Services Group zoekt, moeten minimaal hun MBO-3 Techniek hebben afgerond, gemotiveerd zijn om te leren en zich verder te ontwikkelen, en affiniteit hebben met techniek. “Samenwerken in een professioneel team is essentieel,” benadrukt Didier, “en interesse in de luchtvaart is zeker een pré.”

Als jij jezelf hierin herkent, nodigt Didier je graag uit voor een kop koffie om jouw mogelijkheden binnen Fokker Services Group te bespreken. Hij straalt enthousiasme uit terwijl hij spreekt over de kansen en voordelen die het werken bij Fokker met zich meebrengt.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.