FARR: EEN TOONAANGEVENDE KRACHT IN FORENSISCHE GENEESKUNDE

In 2002 werd FARR opgericht door vijf vooraanstaande politieartsen. De focus lag op het verbinden van forensische geneeskunde met de behoeften van politie en justitie, resulterend in een nauwe samenwerking en een unieke positie binnen het Nederlandse forensische landschap.

Uniek in Nederland: De breedte van Forensische Geneeskunde

Als enige particuliere organisatie in Nederland omvat FARR de volledige breedte van forensische geneeskunde, met een scala aan diensten op het snijvlak van strafrecht en geneeskunde. Hun toewijding stimuleert voortdurende ontwikkeling en excellentie, waardoor FARR toonaangevend blijft in kwalitatieve Forensische Geneeskundige dienstverlening.

Dienstverlening op regionaal en landelijk niveau

Vanuit Rotterdam is FARR gegroeid tot een belangrijke dienstverlener voor politie-eenheden in Rotterdam en Den Haag. Bovendien biedt FARR op landelijk niveau expertise op het gebied waar strafrecht en geneeskunde samenkomen.

Breed spectrum aan diensten

FARR levert een uitgebreid scala aan diensten binnen de forensische geneeskunde. Enkele van deze diensten omvatten:

– Lijkschouw

– Letselbeoordeling en -beschrijving

– Medische zorg voor arrestanten

– DNA-afname

– Forensisch medische advisering

– Beoordeling detentie- en/of zitting geschiktheid

– Beleidsadvies Forensische Geneeskunde

– Forensisch medisch onderzoek bij zedenzaken

– Begeleiding en medisch onderzoek bij slachtoffers van zedenzaken

– Onderwijs en nascholing in de forensische geneeskunde

Streven naar optimalisatie en kwaliteit

FARR streeft naar optimale, hoogwaardige en efficiënte dienstverlening als kern van hun operationele filosofie. Als voorloper in de Nederlandse forensische geneeskunde en betrouwbare partner voor politie en justitie, blijft FARR met uitgebreide expertise en voortdurende verbeteringen een leidende speler binnen het vakgebied. Met de groeiende vraag wordt er gezocht naar nieuwe forensische artsen, zoals Dieuwertje van den Bogart.

Dieuwertje

Mijn pad naar Forensische Geneeskunde

Dieuwertje heeft een interessante en ongewone reis afgelegd in de geneeskunde. Als kind droomde ze van een carrière als dierenarts. Na de middelbare school koos ze toch voor de zes jaar durende geneeskundestudie aan de Erasmus Universiteit, waar ze besloot haar koers te verleggen richting de huisartsengeneeskunde. Het was echter tijdens één van haar coschappen dat ze in aanraking kwam met FARR en de fascinerende wereld van forensische geneeskunde.

Een onverwachte afslag

“Ik wilde altijd al iets alternatiefs doen, iets met de minder bekende aspecten van de geneeskunde verkennen,” vertelt Dieuwertje. Ondanks dat forensische geneeskunde slechts anderhalve dag in haar zes jaar durende studie werd behandeld, bleek haar coschap bij FARR doorslaggevend te zijn. Het dynamische karakter van het werk en de vrijheid die forensische artsen genieten spraken mij enorm aan, aldus Dieuwertje.

De intrigerende wereld van Forensische Geneeskunde

Dieuwertje benadrukt de diversiteit van haar werk: “Elke dag is anders; je weet pas ’s ochtends op kantoor wat je te wachten staat.” Naast het verlenen van medische zorg aan verdachten die verblijven op politiebureaus, omvat haar takenpakket onder meer letselvastlegging middels fotografie, DNA-afname, forensisch onderzoek bij zedenzaken, maar ook het uitvoeren van overlijdensonderzoeken, waarbij ze onder andere de aard van overlijden onderzoekt en samen met de politie nagaat of mogelijke strafbare feiten een rol bij het overlijden hebben gespeeld.

Een continu leerproces

Bij FARR krijgen artsen niet alleen de kans om forensische geneeskunde in de praktijk te brengen, maar ook om zich verder te specialiseren. “Naast het opdoen van ervaring in ons werk, krijg je ook de mogelijkheid om een verdere forensische specialisatie-opleiding te volgen,” legt Dieuwertje uit. Voor diegenen met een afgeronde geneeskunde-opleiding en enige klinische ervaring biedt FARR een stimulerende omgeving waarin groei en ontwikkeling worden aangemoedigd.

Een uitnodiging voor toekomstige collega’s

“Als je geïnteresseerd bent om deel uit te maken van ons toegewijde team van ongeveer dertig mensen, waar verbinding en collegialiteit centraal staan, en waar je de kans krijgt om te groeien en te ontwikkelen, dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek,” zegt Dieuwertje met enthousiasme. Voor Dieuwertje van den Bogart en vele anderen heeft forensische geneeskunde een wereld geopend van intrigerende uitdagingen en onverwachte mogelijkheden binnen de geneeskunde. Met een toegewijd team en een dynamische werkomgeving biedt FARR een unieke kans voor artsen die op zoek zijn naar een alternatieve en boeiende carrière in de forensische geneeskunde.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.