Familiepark Drievliet: Je moet het ervaren!

Wanneer je als familiebedrijf al 85 jaar bestaat en de derde/vierde generatie zorgt er nog steeds voor dat deze groeiende is, dan mag je daar best trots op zijn. Wat is begonnen als een dorpscafé, met een schommel en een wip en uitgegroeid tot een groot familiepark op 12 ha grond. Het park is open van 1 april tot 1 november en altijd op zoek naar seizoensmedewerkers. Angela Flaton (Horeca en Personeelsmanager) en Daniël van Herp (Personeel en Inkoop) zijn allebei al sinds hun vijftiende werkzaam bij Drievliet, wat alleen maar kan betekenen dat dit een hele leuke plek is om te werken.

De basis is plezier maken

Angela begint het gesprek: “Ons basisteam bestaat uit de technische dienst en een aantal mensen op kantoor. Dat zijn in totaal ongeveer 25 mensen. Maar vanaf april zijn we altijd weer op zoek naar zo’n 200 tot 300 nieuwe medewerkers. Van jong tot oud. Scholieren zijn vanaf hun veertiende al welkom. Van hoogopgeleid tot laagopgeleid, dat maakt ons allemaal niet uit. Als je van gezelligheid houdt en het leuk vindt om mensen de dag van hun leven te bezorgen, ben je hier van harte welkom. Iedereen die naar Drievliet toe gaat, doet dat om een leuke dag te hebben. De mensen zijn vrolijk en willen plezier maken. Hoe leuk is het dan als het personeel het ook plezier heeft.”

Daniël vult Angela aan: “Wij zijn flexibel en verwachten dit ook van onze medewerkers. Of je nou één dag in de week wilt werken, het hele weekend , je vakantie of het hele seizoen; alles is mogelijk. We leren je alles wat je moet weten, zodat je zowel in de horeca/kiosken als in het park ingezet kan worden. Voor het park moet je minimaal 17 jaar zijn.”

Je moet het ervaren!

Angela vertelt dat de meeste medewerkers ieder jaar terugkomen om weer te komen werken. Net zolang tot ze zijn afgestudeerd en ergens anders een vaste baan vinden.

“Het is zo leuk om te zien hoe je ze allemaal ziet groeien. Soms komen ze als stil of verlegen persoon binnen en als ze hier weggaan zijn ze volwassen, hebben ze veel geleerd en kunnen ze Drievliet op hun CV erbij zetten. Naast een goede leerschool, is het gewoon een geweldige plek om te werken.”

Daniël beaamt dit: “Je moet het ervaren. Onderling ontstaan leuke vriendschappen, whatsapp-groepen en spreken ze ook buiten het werk om samen af. Ze hebben het leuk samen en dat zie je ook weer terug in het park als ze aan het werk zijn. En dat geldt voor ons allemaal. De sfeer is goed, iedereen is benaderbaar, alles is bespreekbaar en je houdt er een leuke tijd aan over.”

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.