DIANET: THUIS IN DIALYSEZORG

Dianet zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met nierfalen, en dat is meer dan een missie het is hun passie.

 Uitgebreide zorgopties

Dianet, toonaangevend medisch-specialistisch centrum voor dialysezorg, biedt diverse zorgopties die tegemoetkomen aan de behoeften van patiënten, waar ze zich ook bevinden. Of het nu thuis is, in nabije dialysehubs, of in vooraanstaande medische instellingen zoals het Diakonessenhuis in Utrecht en Amsterdam UMC.

Toegewijde professionals

Met een team van 400 deskundige, goed opgeleide en gedreven professionals zet Dianet zich elke dag in om het verschil te maken. Voor hen is het leveren van de allerbeste zorg aan patiënten en hun naasten niet slechts een taak, maar een diepgewortelde motivatie.

Bij Dianet gaat impact creëren verder dan enkel taken uitvoeren; het smeedt een gedeelde band tussen alle medewerkers. Dit gevoel van trots en verbondenheid maakt werken bij Dianet geen gewone baan, maar een voorrecht. Zoals Nina Bakker en Erika Stuik, die werkzaam zijn voor Dianet in AmsterdamUMC.

 

NINA BAKKER

Dialyseverpleegkundige Nina Bakker

Nina Bakker, een gepassioneerde dialyseverpleegkundige, zet zich al zeven jaar vol enthousiasme in voor Dianet in AmsterdamUMC. Hoewel haar oorspronkelijke droom verloskundige te worden niet uitkwam, heeft ze haar roeping gevonden in de zorg. 

Mijnpad naar de zorg

“Ooit droomde ik ervan verloskundige te worden,” deelt Nina. “Helaas werd ik uitgeloot, maar dat weerhield me niet van een carrière in de zorg.” Ze voltooide een vierjarige HBO-V opleiding als verpleegkundige en ontdekte Dianet via een uitzendbureau.

“Bij Dianet heb je het voordeel dat je eerst kunt meelopen om te zien of het iets voor jou is,” legt Nina uit. “Daarna biedt Dianet een uitgebreide praktische en theoretische opleiding tot dialyseassistent of dialyseverpleegkundige.”Voor het theoretische deel van de opleiding werkt Dianet samen met de Amstel Academie. 

De perfecte combinatie

Nina waardeert vooral de mix van zorg en technologie in haar werk. “De diversiteit in taken, de voldoening van de patiëntenzorg en de groeimogelijkheden spreken me erg aan,” legt ze uit. “Ik kreeg bijvoorbeeld de kans om me te specialiseren in het dialyseren van kinderen.”

‘BIJ DIANET HEB JE HET VOORDEEL DAT JE EERST KUNT MEELOPEN OM TE ZIEN OF HET IETS VOOR JOU IS’

Een droombaan gerealiseerd

“Ik heb mijn absolute droombaan gevonden bij Dianet,” vertelt Nina met trots. “En we kunnen jou goed gebruiken als je collegiaal bent, goed kan klinisch redeneren,leergierig, sociaal vaardigen uiteraard minimaal MBO3 verpleegkunde hebt gevolgd.”

Met haar toewijding en expertise is Nina Bakker een voorbeeld voor velen. Haar verhaal illustreert de mogelijkheden en voldoening die een carrière in de zorg kan bieden, en de rol die Dianet daarin speelt.

Erika Stuik: een passie voor dialysezorg en opleiding

Verpleegkundige Erika Stuik verhuisde 24 jaar geleden naar Amsterdam voor academische ervaring. Wat aanvankelijk een tijdelijke verkenning leek, groeide uit tot een levenslange passie voor dialysezorg. Na haar tijd op de cardiologie vond ze haar roeping bij Dianet’s dialyseafdeling, waar ze zich sindsdien met groeiende toewijding aan deze bijzondere zorgvorm wijdt.

Een onverwachte wending: de ontdekking van dialysezorg

“Ik liep eigenlijk toevallig met een paar collega’s mee naar de dialyseafdeling van Dianet,” vertelt Erika. “Ik was meteen onder de indruk van deze unieke zorg.” Wat begon als een spontane ontmoeting, groeideuit tot een passie. “Voor ik het wist, werkte ik bij Dianet,” zegt ze met een glimlach, “en dat is nu al 19 jaar geleden.”

Een toegewijde loopbaan bij Dianet

Als dialyseverpleegkundige wijdt Erika zich niet alleen aan directe patiëntenzorg, maar ook aan het opleiden van anderen. “Naast mijn werk als verpleegkundige ben ik ook opleider en reanimatie-instructeur,” zegt ze. Kennis delen is essentieel voor haar. Haar passie ligt vooral in het overbrengen van kennis via diverse trainingen en het creëren van een ondersteunende sfeer voor collega’s en patiënten, met aandacht voor teamwork, een positieve omgeving, stressbestendigheid en sociale vaardigheden.

‘IK NODIG JE VAN HARTE UIT OM JE BIJ ONS VERDER TE ONTWIKKELEN EN EEN WAARDEVOLLE BIJDRAGE TE LEVEREN AAN ANDEREN’

Een uitnodiging tot groei: werken bij Dianet

Erika heet degenen die een verpleegkundige opleiding hebben afgerond en streven naar een veilige leer-en werkomgeving, hartelijk welkom bij Dianet voor verdere opleiding. “Ik nodig je van harte uit om je bij ons verder te ontwikkelen en een waardevolle bijdrage te leveren aan anderen,” zegt ze vol overtuiging. “Mijn collega’s en ik staan klaar om je met open armen te ontvangen!”

In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.
De ondergrond als basis van ons bestaan De ondergrond is iets dat er gewoon is: we staan en lopen erop, bomen, planten en dieren leven ervan en ook wij krijgen ons eten en drinkwater uit de grond. We bouwen onze huizen en steden op de ondergrond, halen onze waardevolle delfstoffen of energie eruit. Alles wat we in Utrecht niet bovengronds kunnen gebruiken of willen zien, maar wel van nut is voor het functioneren van de stad, stoppen we in de ondergrond: we leggen er onze kabels en leidingen voor energie, water, riool of communicatie in. En onze afvalcontainers, parkeerplaatsen, tunnels en kelders. Aan die vanzelfsprekendheid komt een eind. Want de ondergrond raakt vol.