DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN TREKT WERELDWIJD AANDACHT

Sinds de koninklijke opening in november 2021 hebben meer dan 500.000 betalende bezoekers het fotogenieke gebouw bezocht, waaronder veel toeristen. Rotterdamse architectenbureau MVRDV's unieke ontwerp schittert in pers en media en belichaamt innovatie in elke facet van het Depot.

Museum Boijmans Van Beuningen: Uniek Kunstcollectiegebouw

Als ’s werelds eerste publiek toegankelijke kunstcollectiegebouw biedt het niet alleen een toplocatie voor opslag, restauratie, onderzoek en conservering van topkunst, maar verwelkomt het ook dagelijks duizenden bezoekers. Het weerspiegelt het eigenzinnige karakter van het museum, met een encyclopedische verzameling van middeleeuwen tot heden.

Innovatie in Depot Boijmans Van Beuningen

Het Depot staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak. Art handlers, conservatoren en andere professionals werken met state-of-the-art middelen, van microscopen tot geavanceerde beveiligingssystemen. Het prachtig vormgegeven gebouw herbergt 154.000 objecten en biedt ook tentoonstellingen. Museumrestaurant Renilde transformeert na 18 uur tot een gastronomisch toprestaurant, waardoor het zowel een werkgebouw als een culturele bestemming is.

Mehmet: Een inspirerende werkplek

Het Depot Boijmans Van Beuningen is niet alleen een monument van architectuur, maar ook een bron van inspiratie voor degenen die er dagelijks werken. Het reflecteert in de passie en verwondering van de medewerkers die hun werkplek als een voorrecht beschouwen.

Neem bijvoorbeeld Mehmet, die aanvankelijk als beveiliger werkte op meer conventionele locaties zoals supermarkten, ziekenhuizen en scholen. Het Depot was voor hem aanvankelijk een onbekende wereld, gevuld met kunst en culturele schatten waar hij weinig ervaring mee had.

Foto: Studio Unfolded

Maar zijn eerste indrukken werden al snel herzien. In plaats van een stille plek waar niemand iets mocht aanraken, ontdekte Mehmet een levendige omgeving vol activiteiten en interacties. Het Depot is een broedplaats voor creativiteit en dynamiek, waar verschillende mensen samenkomen en waar elke dag nieuwe verrassingen brengt.

Het team waar Mehmet deel van uitmaakt, is net zo divers als de kunstwerken die het Depot herbergt. Samenwerking staat centraal, met teambriefings aan het begin van elke dag en afwisselende taken die elke dag anders zijn. Hier voelt Mehmet zich niet alleen een beveiliger, maar een essentieel onderdeel van een groter geheel.

Het Depot Boijmans Van Beuningen heeft Mehmet niet alleen een baan geboden, maar ook een gemeenschap waar hij zich gewaardeerd voelt en waar zijn passie voor kunst en cultuur wordt gevoed. Zijn enthousiasme en toewijding zijn slechts een voorbeeld van de inspirerende werkomgeving die het Depot biedt aan al zijn medewerkers.

Foto Aad Hoogendoorn

Marjan’s unieke ervaring in het Depot

Marjan, een ervaren publieksmedewerker, heeft een rijke geschiedenis van vrijwilligerswerk en bijbaantjes in de culturele sector. Terwijl ze diversiteit waardeert, vindt ze de traditionele museumervaring soms voorspelbaar. Het Depot Boijmans Van Beuningen bood echter een verrassende verandering.

Ondanks haar aanvankelijke terughoudendheid tegenover het grote, betonnen, spiegelende gebouw, ontdekte ze dat het een unieke sfeer uitademt, vergelijkbaar met werken backstage in een theater. Marjan geniet van haar rol waarin ze bezoekers doorverwijst en hen meeneemt naar bijzondere plekken, zoals de compartimenten waar kunst wordt opgeslagen. Voor haar is het Depot een unieke ervaring die elders moeilijk te vinden is.

Wendy: Renilde een culinair hoogstandje in het Depot

Bij de oprichting van het Depot stond vast dat er een voortreffelijk restaurant moest komen. Jim de Jong, een gerenommeerde Rotterdamse chef, werd benaderd en ging akkoord. Met Renilde creëerde De Jong een plek die zowel geprezen als drukbezocht werd.

Restaurantmanager Wendy deelt haar enthousiasme: “Wat het werk hier zo aantrekkelijk maakt, is de variatie. We werken met dagverse producten, wat ons elke dag uitdaagt om creatieve en verrassende gerechten te bedenken.

Foto: Studio Unfolded

Onze diensten zijn ook afwisselend, waardoor we echt van onze vrije tijd kunnen genieten. We bieden diverse stageplekken, waar stagiairs een dynamische en creatieve ervaring opdoen.” Renilde is vrijwel elke avond volgeboekt, wat vroeg reserveren noodzakelijk maakt voor wie wil genieten van de culinaire hoogstandjes in het Depot.

Werken bij Museum Boijmans Van Beuningen

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Museum Boijmans Van Beuningen? We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiairs. Scan de QR-code en ontdek de mogelijkheden.

De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.