ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS GROOTSTE EN ZEER GEVARIEERDE WERKGEVER

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is de grootste werkgever in de Drechtsteden en zonder twijfel een van de meest diverse. Het ziekenhuis bevindt zich in een dynamische fase. De vraag naar zorg neemt toe doordat we als samenleving ouder worden en vaker te maken krijgen met chronische aandoeningen. Aangezien ook ziekenhuizen te maken hebben met personeelstekorten en maatschappelijke bezuinigingen, is het essentieel om efficiënter te werken en steeds vaker gebruik te maken van zorg op afstand.

Dit wordt prachtig geïllustreerd door Thera, Gerike, Sijgine en Naomi, die meer dan tweeduizend patiënten op afstand in de gaten houden, een aantal dat voortdurend groeit. Dit proces staat bekend als thuismonitoring. Deze vier verpleegkundigen beoordelen dagelijks gegevens die patiënten vanuit hun huis insturen via apps, zoals bloeddruk- en ademhalingsgegevens. Het betreft mensen met diverse aandoeningen, zoals COPD, astma, hartfalen, darmontstekingsziekten, hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes.

THERA, GERIKE, SIJGINE, NAOMI

EFFECTIEVE ZORG OP AFSTAND

Dankzij regelmatig contact met het ziekenhuis hoeven deze patiënten niet meer voor elke controle naar het ziekenhuis te komen. Als hun gezondheid verslechtert, wordt dit tijdig opgemerkt. Hierdoor kunnen ongeplande spoedbezoeken of opnames vaak worden voorkomen. Zo blijft er ruimte vrij voor patiënten die ernstiger ziek zijn of complexere zorg nodig hebben.

Zowel de patiënten als de verpleegkundigen ervaren dit als positief. “Er ontstaat op afstand een band. Patiënten krijgen steeds meer controle over hun ziekte in hun vertrouwde omgeving. Wij staan paraat als ze het moeilijk hebben of zich zorgen maken. Als het nodig is, schakelen we de arts in of laten we de patiënt alsnog naar het ziekenhuis komen.”

VAN NETWERKENGINEER NAAR VERPLEEGKUNDIGE

Patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen, ontvangen zorg van klinische verpleegkundigen, de grootste groep zorgverleners binnen het ziekenhuis, bestaande uit ruim duizend professionals. Dit beroep biedt talloze groei- en specialisatiemogelijkheden en blijft onverminderd populair bij jongeren, zelfs die met ongebruikelijke achtergronden.

Laurens, zij-instromer ICT, verpleegkundige

Laurens, die al een succesvolle carrière had opgebouwd in de ICT, besloot desondanks zijn passie te volgen en helemaal opnieuw te beginnen in de zorg, onderaan de ladder. Geen spijt, verzekert de 24-jarige. “Ik was er absoluut zeker van. Hoe leuk ik mijn werk als netwerkengineer ook vond, ik voelde diep van binnen dat ik liever met mensen wilde werken dan met computers.” Hij zei zijn baan op en begon aan de hbo-opleiding verpleegkunde. In zijn huidige laatste leerjaar werkt hij drie dagen per week als leerling-verpleegkundige.

IK KOOS VOOR WERKPLEZIER

Natuurlijk brengt het volgen van je hart de nodige spanning met zich mee. “Op mijn 19e werkte ik al fulltime als vakspecialist. Opnieuw beginnen vergt energie, tijd en ook inkomen, want ik verdiende goed in de ICT. Maar werkplezier staat voorop. Na één dag meelopen in het ziekenhuis wist ik het zeker: dit is wat ik wil. Het verplegen van mensen is voor mij mooier dan me bezighouden met technische oplossingen.” Voor gediplomeerde verpleegkundigen liggen er vervolgens diverse specialisatiemogelijkheden open, zoals cardiologie, oncologie, kinder- of IC-verpleegkunde.

HARTVERWARMENDE WAARDERING VAN PATIËNTEN

Patiëntenzorg omvat ook het verstrekken van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis is een uitgebreide apotheekorganisatie actief waar medicijnen worden verstrekt, bereid en zelfs vervaardigd. Lotte ervaart haar werk in de apotheek als uitdagend, dynamisch en gevarieerd.

Lotte Smitshoek, poli apotheek

“Elke dag is anders. We hebben te maken met diverse patiënten en een breed scala aan specialistische medicijnen. Vaak zijn wij de eersten die patiënten zien nadat de arts de diagnose heeft gesteld. Ik merk dat ze vaak meer nodig hebben dan alleen informatie over de medicijnen; ze willen graag hun hart luchten. Een luisterend oor bieden is dan van onschatbare waarde.”

Het geeft Lotte enorm veel energie om te zien dat patiënten tevreden naar huis gaan. Wat zou ze willen zeggen tegen mensen die overwegen om in het ziekenhuis of in de zorg te gaan werken? “Gewoon doen! Je bent van onschatbare waarde voor de patiënten, en je krijgt veel waardering voor wat je doet.”

ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is de grootste werkgever in de Drechtsteden en zonder twijfel een van de meest diverse. Het ziekenhuis bevindt zich in een dynamische fase. De vraag naar zorg neemt toe doordat we als samenleving ouder worden en vaker te maken krijgen met chronische aandoeningen. Aangezien ook ziekenhuizen te maken hebben met personeelstekorten en maatschappelijke bezuinigingen, is het essentieel om efficiënter te werken en steeds vaker gebruik te maken van zorg op afstand.
De Werkspoorkathedraal, gelegen in Utrecht en onderdeel van Hutten Food & Design, is een industrieel erfgoed dat teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Het is een iconische locatie die rijk is aan geschiedenis en karakter, en vormt het perfecte decor voor evenementen van elke omvang. Met zijn imposante architectuur, hoge plafonds en ruime indeling biedt de Werkspoorkathedraal een unieke en inspirerende omgeving voor allerlei soorten evenementen, van conferenties en beurzen tot, bedrijfsfeesten en festivals.
In een tijd van toenemende maatschappelijke betrokkenheid en morele ambitie is vrijwilligerswerk essentieel geworden. Een leidend platform hierin is De Nieuwe Gevers, gevestigd in Utrecht. Wat is de missie, impact en rol van De Nieuwe Gevers in het verbinden van professionals met maatschappelijke organisaties en goede doelen?
Voetbalshop.nl overstijgt de typische online voetbalwinkel. Als een dynamisch bedrijf met sterke betrokkenheid bij grote sportevenementen zoals de Champions league & het EK voetbal, en met samenwerkingen met o.a. Nike, Adidas en Puma, zijn Voetbalshop.nl & Voetbalshop.be de onbetwiste marktleider in de Benelux. In dit artikel verkennen we de wereld van Voetbalshop.nl, inclusief hun betrokkenheid bij het Nederlands Voetbal Elftal voor het aankomende EK in Duitsland.